GENERAL

Cel mai NEGRU scenariu. Anunțul momentului despre centrala nucleară Zaporojie

zapo

Cel mai cumplit scenariu. Experții au luat în considerare ceea ce s-ar putea dacă cea mai mare centrală nucleară din Europa va exploda. Este vorba despre centrala de la Zaporojie, care se află pe linia frontului.

Cel mai cumplit scenariu. Anunțul momentului despre centrala nucleară Zaporojie. Nu va putea fi văzut
Toată planeta este cu ochii pe centrala nucleară de la Zaporojie, în timp ce experții sunt îngrijorați ca nu care cumva, în urma bombardamentelor din zonă, să existe scurgeri de radiații. Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a avertizat de nenumărate ori cu privire la un dezastru nuclear, în timp ce Federația Rusă și Ucraina aruncă vina una pe cealaltă pentru atacul asupra acestei centrale.

Centrala nucleară de la Zaporojie este cea mai mare din Europa și produce jumătate din energia nucleară a Ucrainei. Aceasta are o capacitate totală de aproape 6 mii de megawați, fiind suficientă pentru aproximativ 4 milioane de locuințe. Chiar dacă este operată de personal ucrainean, centrala este păzită de unități militare ruse.

Pericolul exploziei centralei din Zaporojie nu este exclus
Toate avertismentele venite din partea Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) arată, de fapt, că pericolul exploziei acestei centrale nucleare este unul real. În același timp, experții spun că probabilitatea acestei explozii nu este deloc sigură.

„Ceea ce avem aici cu implicarea militară este foarte dificil… Dacă se adună mai mulți factori catastrofici, ar putea fi posibilă o explozie. Este dificil de spus dacă acest lucru se va întâmpla și care ar putea fi posibilele consecințe. Depinde cum se produce explozia”, a declarat Ross Peel, manager de cercetare la Centrul de Studii de Știință și Securitate de la King’s College din Londra.

Bombardamentele din aproprierea centralei din Zaporojie cresc nivelul de îngrijorare, având în vedere că acestea pot deteriora infrastructura critică și reactoarele.

Reactoarele trebuie să fie răcite constant de apa care trece prin ele. Dacă acel curent de apă este întrerupt, tăiat, întrerupt într-un fel sau altul, atunci reactorul s-ar putea pierde din răcire, combustibilul va începe să se topească. Va crea un fel de presiune ridicată, iar chestia poate exploda”, a declarat MV Ramana, profesor la Școala de Politici Publice și Afaceri Globale a Universității din Columbia Britanică.

Impactul exploziei va avea loc în anii următori
Luând în considerare cel mai negru scenariu, acela în care centrala explodează, experții au precizat că imediat după tragedie vom putea vedea evacuări de scară largă din cauza unui nor radioactiv invizibil. Ei mai spun că impactul scurgerii de radiații va putea fi observat în anii următori.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.