“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALNOUTATISTIRI

Netanyahu: Hitler nu dorea exterminarea evreilor, ci expulzarea lor. Holocaustul a fost ideea unui palestinian!

yN7eKq_web

Benjamin Netanyahu a provocat un val de polemici și acuzații pentru că a pus în cârca muftiului palestinian al Ierusalimului, Hajj Amin al-Husseini, ideea ”soluției finale”, aplicată de Hitler împotriva evreilor.

Marți seara, la Congresul Sionist, premierul israelian a spus: ”Muftiul Ierusalimului a luat un avion spre Berlin. La acea vreme Hitler nu dorea exterminarea evreilor, ci expulzarea lor. Hajj Amin al-Husseini a mers însă la Hitler și i-a spus: Dacă îi alungi, vor veni la noi. Atunci Hitler l-a întrebat: Ce trebuie să fac?. Iar muftiul i-a răspuns: Arde-i!”, scrie La Stampa.

Netanyahu a adăugat că muftiul Ierusalimului a fost judecat de Tribunalul de la Nurenberg, după război, dar a reușit să scape de justiție. Experţi în Holocaust denunţă afirmaţiile lui Netanyahu ca inexacte din punct de vedere istoric.

În plus, afirmă comentatorii politici, această declaraţie a lui Netanyahu echivalează cu o incitare împotriva palestinienilor contemporani, în toiul unui val de tulburări violente şi de tensiuni israeliano-palestiniene.

Negociatorul palestinian Saeb Erakat spune că ”Netanyahu îi urăște atât de mult pe palestinieni, încât e gata să îl absolve pe Hitler de uciderea a două milioane de evrei”.

Cancelarul german Angela Merkel a insistat miercuri asupra responsabilitatii istorice a Germaniei in Holocaust, dupa controversa lansata de Benjamin Netanyahu cu privire la rolul jucat de muftiul Palestinei, scrie AFP.

“Nu vedem nici un motiv pentru a ne schimba perceptia noastra asupra istoriei si vom continua sa ne asumam responsabilitatea in Holocaust”, a declarat Merkel la o conferinta de presa la Berlin.

“In numele guvernului german si al meu pot spune ca suntem constienti de responsabilitatea nazistilor in Holocaust si suntem convinsi ca aceast lucru trebuie transmis generatiilor viitoare prin invatamantul scolar”, a adaugat cancelarul german. Sursa: NapocaNews

VEZI SI: VIDEO! Naționaliștii au incendiat clădirile amenajate pentru primirea imigranţilor musulmani

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.