NATO a activat planul de apărare chimică, nucleară şi biologică. News alert!

NATO a activat planurile de apărare chimică, nucleară şi biologică. Anunţul a fost făcut de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Comandantul nostru militar suprem a activat elementele de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară ale NATO”, a spus oficialul.

Secretarul general al NATO a refuzat să speculeze cu privire la modul în care alianța occidentală ar putea reacționa la utilizarea armelor chimice de către Rusia în Ucraina, explicând că nu dorește să amplifice această criză internaţională.

“Suntem într-o situație foarte periculoasă”, a spus Stoltenberg la NBC News, “deci dacă aș începe să speculez despre diferitele opțiuni, aș face doar o situație imprevizibilă, periculoasă și mai periculoasă și chiar mai imprevizibilă”.

Citiți și:  ALERTA SUA au dat 'undă verde' țărilor NATO să dea avioane de luptă Ucrainei

Jens Stoltenberg: “Suntem într-o situație foarte periculoasă”
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat la finalul summitului extraordinar al alianţei consacrat conflictului din Ucraina, că liderii NATO au fost de acord să pună la dispoziţie sprijin suplimentar Ucrainei şi că au fost aprobate patru noi grupuri de luptă inclusiv în România.

Stoltenberg a catalogat războiul din Ucraina drept “cea mai mare ameninţare asupra securităţii din generaţia noastră”.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *