“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Minorii de etnie tiganească, TEROAREA oraşelor: ‘Copiii mei nu pot merge în Parcul Central pentru că le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă!’

boschetari cora1 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nu se intampla doar la Navodari, se intampla peste tot in Romania!

De pe replicaonline.ro:

Mai mulţi copii de etnie romă creează haos în Parcul Central din localitatea Năvodari! Aici, zilnic, dar şi pe timpul nopţii, mai mulţi copii de etnie romă au pus cetăţenii pe jar prin comportamentul lor care îngrijorează şi de multe ori, potrivit năvodărenilor, intimidează. Vorbim despre acţiuni nu tocmai plăcute ale celor mici, locuitorii oraşului Năvodari acuză că aceştia ar cere taxă de protecţie şi ameninţă trecătorii dacă nu le dau bani.

Apelează la mila publicului, ameninţă, cer taxă de protecţie, vandalizează locuri de joacă şi urmăresc oamenii la bancomate… toate acestea sunt acuzaţii ale locuitorilor oraşului Năvodari aduse la adresa unor copii de etnie romă ce îşi fac veacul prin parcul Central. Mămicile care îşi duc copiii în acel parc sunt efectiv exasperate de comportamentul agresiv al copiilor de etnie romă. Acestea au precizat într-o postare pe o pagină de socializare că ai săi copii nu pot merge în parc pentru că li se cere taxă de protecţie şi sunt ameninţaţi de aceştia. “Ce facem cu puradeii de “rromi” , în parcul din centru? Copiii mei nu pot să merge în parcul din centru pentru că ei le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă! Ne facem singuri dreptate sau avem Poliţie Locală?”, a declarat public o mămică direct afectată de comportamentul copiilor de etnie romă prezenţi în parc.

Alţii spun că aceştia reprezintă un pericol pentru ceilalţi copii, putând adopta atitudini violente fizic nu doar verbal: “Țiganii aia așa sunt, așa este educația lor și așa sunt și părinții lor. Mai bine mergeți la poliție și rezolvați acolo. Totuși zic să fiți cu ochii pe copii. Doamne ferește sa fie o bătaie sau un accident violent.”, a declarat un năvodărean.

De asemenea, cetăţenii acuză că aceşti minori apelează şi la mila publicului, degenerând într-un fel de şantaj dacă nu primesc “un leu”. “Într-o zi o doamnă scotea bani de la bancomatul de la CEC şi efectiv au înconjurat-o nelasând-o să plece până nu le-a dat cate 1 leu! Poliția, care politie,avem aşa ceva în oraş?”, spune indignată o locuitoare a oraşului.

Unii dintre cei care au făcut public subiect spun că au sesizat autorităţile cu privire la minorii de etnie romă care fac ce vor, şi mai mult rău, în parcul din oraş. “Eu acum 2 ani am sunat la protecţia copilului şi am raportat că aceşti copii stau pe străzi din zori şi până noaptea… răspunsul lor a fost, că nu au asemenea cunoştinţe… că autorităţile din Năvodari nu au anunţat aşa ceva. Iar la o oră după ce am sunat, mă aşteptă poliţia acasă să vadă cine este cel ce a raportat, nu unde sunt copii.”, a precizat o altă locuitoare deranjată de situaţie.

Reacţia consilierului local Costel Dumitraşcu: “Să alertăm autorităţile atunci când observăm o ilegalitate, oricât de minoră este aceasta!”
“Oamenii sunt sceptici atunci cand vine vorba de Poliţia Locală. Ori pentru că nu prea sunt văzuţi pe străzi, ori pentru că “au auzit ei” că oricum nu se rezolvă ninic. Greşit. Trebuie să înţelegem că numărul locuitorilor oraşului Năvodari a crescut foarte mult în ultimii, la fel şi aria ce trebuie acoperită de patrule. Odată cu acestea, s-au înmulţit şi problemele iar noi nu avem la dispoziţie decât o mână de agenţi pe fiecare tură.

De aceea am tot zis, haideţi să le dăm o mână de ajutor şi să alertăm autorităţile atunci când observăm o ilegalitate, oricât de minoră este aceasta. Zilele trecute am citit pe facebook o postare a unei mame indignate de faptul ca un grup de copii de altă etnie “a pus stapanire” pe locul de joacă din parcul central, iar alţi copii nu mai aveau loc de ei să se joace. În trecut am observat şi eu un grup asemănător care săreau pe tobogane, trăgeau de leagăne, etc.

I-am izgonit de la locul de joacă, iar mămicile din jur, mămicile acelor copii cuminţi care se temeau de cei care vandalizau locul de joacă, m-au privit tot pe mine acuzator pentru că am intervenit. Nu le-am înţeles, dar sper că vor citi acest articol şi vor înţelege ele necesitatea implicării noastre. Cât despre minorii care cerşesc şi devin violenţi, mă duc cu gandul în trecut la celebrii “hoţi de pizza”.

Dacă vă amintiţi, a fost o doamnă care a ieşit cu o pizza dintr-o pizzărie, au apostat-o doi minori, i-au cerut bani, nu le-a dat iar aceştia au incercat să-i fure pizza, împrăştiind-o pe jos. Deşi poliţia şi-a făcut datoria şi a prins tot grupul, nu a avut ce să le facă. Sunt minori, iar legea este prea blândă cu ei! Continui să cred că oraşul Năvodari este un oraş sigur şi nu ar trebui sa ne sperie o gaşcă de minori care se cred interlopi.

Însă nu ar strica să fim mai precauţi cu lucrurile de valoare, îndemn la acest lucru mai ales părinţii care ies cu copiii prin parcuri şi toată atenţia le este focalizată pe cei mici. Revenind la parcurile şi locurile de joacă din oraş. Dacă dorim să le menţinem cât mai mult timp curate şi funcţionale, ar trebuie să anunţăm autorităţile de fiecare dată cand cineva le vandalizează, fie el şi minor. Doar implicându-ne putem să aducem o schimbare în bine pentru societate.”, a declarat pentru cotidianul Replica, consilierul local din cadrul CL Năvodari, Costel Dumitraşcu.

Ce spun poliţiştii locali din Năvodari?
Poliţia Locală Năvodari a declarat pentru cotidianul “Replica” că de-a lungul timpului s-au înregistrat sesizări cu privire la aceşti copii de etnie romă care deranjează cetăţenii. În acest sens, poliţist local Neagu, a precizat că în urma sesizărilor făcute de cetăţeni în privinţa acestor copii s-a acţionat prin trimiterea unui echipaj la locuinţa acestora pentru a-i găsi şi înştiinţa pe părinţii acestora, răspunzători de faptele copiilor săi.

Aşadar, potrivit acestuia, părinţii copiilor sunt singurii care pot fi sancţionaţi în acest caz deoarece copiii sunt minori. Ulterior sesizărilor făcute, Poliţia Locală Năvodari, potrivit poliţistului local Neagu, i-a sancţionat pe părinţii copiilor care au creat spaimă în Parcul Central din oraşul Năvodari. Pentru remedierea sau cel puţin ameliorarea situaţiei, poliţiştii locali ai oraşului Năvodari recomandă cetăţenilor să sesizeze cu privire la eventualele evenimente neplăcute numărul unic 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale Năvodari 0241.760.307.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.