Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a cazut in DIZGRATIE? SURSE

Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a stârnit nemulțumirea președintelui PSD Marcel Ciolacu ca urmare a prestației din guvern, susțin surse politice pentru ziare.com. Ciolacu i-a transmis ministrului să nu mai intre în dispute politice și să se comporte mai degrabă ca un tehnocrat.

“Câciu și-a pus tot partidul în cap prin declarațiile pe care le-a făcut la elaborarea bugetului. A fost nevoie de intervenția lui Marcel Ciolacu, care l-a tras de mânecă și i-a cerut să nu mai intre în dispute politice inutile. Oricum, nimeni din partid nu-i prevede o viață lungă în guvern”, susțin surse din conducerea PSD pentru ziare.com..

La elaborarea bugetului pe 2022, ministrul de Finanțe Adrian Câciu a avut mai multe contre cu liderul PNL Florin Cîțu. Fostul premier i-a cerut 7% din PIB pentru investiții, însă Câciu a alocat 6,7%, reproșându-i lui Cîțu că n-a fost în stare să cheltuie mai mult în timpul guvernării PNL-USR.

Citiți și:  Ciolacu detonează NUCLEARA: Îl lasă pe Nicolae Ciucă premier și în mandatul său

De asemenea, Adrian Câciu a avut un schimb de replici și cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe care l-a acuzat că nu a gestionat corect bugetul Bucureștiului.

Adrian Câciu este unul dintre apropiații liderului PSD Marcel Ciolacu, care și-a dorit un apropiat la ministerul de Finanțe pentru a controla bugetul în următorii doi ani, până la rotativă guvernamentală.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat luni seara, la B1 TV, că în 2022 nu vor creste taxele.

„În 2022 este exclus să crească taxele, altele decât cele care erau programate. După cum știți accizele sunt în calendarul cu Comisia Europeană negociat. Acestea au crescut un pic cu rata inflației din 2020. În rest, nu există niciun fel de discuție despre creșterea taxelor pentru 2022. Va fi o analiză pe regimul fiscal, așa cum am promis și cu instituțiile financiare internaționale pentru că problema, din punctul meu de vedere este că regimul fiscal în România nu este așezată la potențialul care îl are astfel încât să fie o sarcină fiscală simplă dar și o sarcină care poate fi dusă în spate de economie și de anumite sectoare”, a spus Adrian Câciu.

Citiți și:  ALERTA Ciolacu anunță adoptarea certificatului Covid la locul de muncă

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.