“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Mii de români patrioti protestează la București împotriva Noului Cod Administrativ. “Suntem contra legiferarii limbii maghiare ca a doua limbă oficială în stat”

nad

Mii de români patrioti vor cere în capitală deșteptarea clasei politice. „Mergem la București în primul rând să protestăm împotriva prevederilor antinaționale din Codul administrativ.

Nu suntem de acord și ne exprimăm revolta cu privire la legiferarea limbii maghiare ca a doua limbă oficială în stat, acest lucru petrecându-se datorită faptului că utilizarea limbii maghiare se extinde de la nivel local la nivel central – prefecturi și deconcentrate. Cu acest prilej se va produce practic o epurare etnică a românilor din aceste instituții publice, funcționarii români urmând să fie înlocuiți cu funcționari de etnie maghiară, angajați prin filiera politică, respectiv UDMR. Nu ni se pare normal să se petreacă acest lucru nicicând, dar mai ales în Anul Centenar, cu o încărcătură simbolică atât de puternică. Doresc să subliniez că nu avem nimic împotriva comunității maghiare, nu mergem să manifestăm împotriva unei etnii, mergem să manifestăm împotriva unor măsuri politicianiste, împotriva unor înțelegeri politicianiste între UDMR, PSD și ALDE, care afectează siguranța națională a statului român”, a declarat reprezentantul Asociației „Calea Neamului”, dr. Mihai Tîrnoveanu.

Potrivit acestuia, marșul de protest din 29 iulie este susținut de alte asociații din toată țara, care și-au anunțat participarea. În afară de românii din Covasna, Harghita și Mureș vor veni să protesteze oameni din toate colțurile țării, de la Carei, din Iași, din Bacău, Botoșani, Ploiești și Pitești.

„Acești oameni vor să își exprime solidaritatea și dragostea frățească cu românii din inima țării. Pe de altă parte, vor veni pentru că acest Cod administrativ nu afectează numai trei județe din România, afectează întreg Ardealul și întreg teritoriul României. Pentru că, prin desființarea pragului de 20% pondere minorități naționale pentru folosirea limbii minorităților, Codul administrativ este valabil, teoretic, pe tot cuprinsul țării, iar utilizarea limbilor minorităților este lăsată la latitudinea șefilor de instituții publice. Dacă într-o localitate etnicii maghiari sau alți etnici sunt în proporție de numai 5%, dacă un șef de instituție este înțeles cu conducerea UDMR, el poate să permită utilizarea limbii maghiare în acea instituție publică. Iată cum acest Cod administrativ afectează toate județele României, nu numai trei județe”, a adăugat medicul Tîrnoveanu.

Adunarea manifestanților se va face în Piața Constituției, la ora 17:00. După câteva scurte alocuțiuni, la ora 18:00 se va porni în marș pe traseul: Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Bulevardul I.C. Brătianu – Biserica Sfântul Gheorghe Nou – Piața Universității – Esplanada Statuilor – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Operei – Palatul Cotroceni, acesta fiind traseul avizat de Primăria municipiului București.

Organizatorii manifestației sunt Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Asociația Calea Neamului, acțiunea fiind sprijinită de mai multe asociații din țară, între care Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință din Ploiești și Asociația ASTRA Carei, care se vor alătura protestatarilor, la București.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.