METEO ALERT Cod galben și cod portocaliu de ploi abundente

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte a țării, dar și o avertizare cod portocaliu de ploi abundente.

Atenționarea cod galben este valabilă începând de luni, 31 mai, ora 12:00, până marți, 1 iunie, ora 21:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

In Banat, Crişana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul şi nord-vestul Munteniei, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, vijelii şi, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Cod portocaliu de ploi abundente
Totodată, avertizarea cod portocaliu este valabilă începând de luni, 31 mai, ora 15:00, până marți, 1 iunie, ora 21:00.

În intervalul menționat, în judeţul Tulcea şi în zona costierã a judeţului Constanţa va ploua abundent şi se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 50…70 l/mp.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!