Natura se dezlantuie in România! ANM a dat alertă în toată ţara. S-a emis Cod Roşu

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri mai multe avertismente de ploi însemnate cantitativ, și instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabile până sâmbătă la ora 10:00.

ANM a emis vineri mai multe avertismente de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabile până sâmbătă la ora 10:00. În județele Vâlcea, Gorj și Argeș este cod roșu de ploi abundente.

Cod galben ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării, transmite ANM.

Cod portocaliu
În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp.

În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Cod roșu în aceste trei judeţe
Local în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

Prognoza meteo ANM pentru luna septembrie
Potrivit prognozei meteo emisă de către ANM (Administrația Națională de Meteorologie) pentru perioada 5 septembrie – 3 octombrie, temperaturile medii vor fi ușor peste valorile termice normale pentru această perioadă din an sau apropiate de ele, în timp ce precipitațiile vor fi pe alocuri excedentare.

Vremea între 5 septembrie și 12 septembrie

Elevii din extremitatea de vest a României vor începe noul an școlar cu temperaturi medii care vor fi puțin peste valorile termice specifice începutului lunii septembrie. În rest, temperaturile medii vor fi apropiate de valorile termice specifice începutului anotimpului toamna. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în rest va avea o tendință spre deficit.

Vremea între 12 septembrie și 19 septembrie

În a doua săptămâna a lunii septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă din an la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor din România, mai ales în regiunile estice, nordice și centrale.

Vremea între 19 septembrie și 26 septembrie

În aceste zile, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru jumătatea lunii septembrie în toate regiunile din România, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval de timp la nivelul întregii țări.

Vremea între 26 septembrie și 03 octombrie

Temperaturile medii se vor situa ușor peste valorile termice specifice pentru final de septembrie pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale în cea mai mare parte a României.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *