“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

MARE ATENTIE! AI FACUT SAU FACI CUMPARATURI ONLINE? UITE CUM ITI POT AFLA HACKERII DATELE DE PE CARD! TRIMITE SI PRIETENILOR TAI ACEASTA STIRE!

hgh

Un studiu recent a aratat ca sunt suficiente 6 secunde pentru a afla unele din datele prin care pot fi realizate plati online cu ajutorul cardurilor Visa.

Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle anunta descoperirea unei vulnerabilitati in sistemul de securitate folosit de Visa care permite hackerilor sa afle datele cardurilor si nu oricum, ci in numai 6 secunde – potrivit News.ro.

Aflarea datelor se face prin asa-zisa metoda de forta bruta, care ghiceste datele prin incercari multiple pana sunt nimerite informatiile corecte. Se pare ca sistemul celor de la

Visa depisteaza tentativele frauduloase doar daca incercarile multiple se fac prin intermediul aceluiasi site de plati.

In cazul in care hackerii declanseaza atacul folosind mai multe site-uri care introduc simultan diferite combinatii de numere, sistemul Visa nu le ia in calcul.

Folosirea unui numar mare de site-uri pentru atac reuseste sa adune informatii partiale de identificare a unui card, care, mai apoi, pot fi puse cap la cap pentru a completa puzzle-ul. Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au creat chiar un program care face acest lucru automat si, cum se poate vedea si in clipul alaturat, in doar 6 secunde au aflat codul CVC – una din informatiile necesare platilor online.

Desi au fost notificati cu privire la aceasta problema de securitate, cei de la Visa nu au luat pana acum masuri suplimentare de precautie, considerand ca informatiile partiale de identificare ale cardurilor nu sunt suficiente pentru realizarea unor tranzactii frauduloase.
Pe de alta parte, sistemul de securitate al celor de la MasterCard nu este vulnerabil la acest tip de atacuri, vizate fiind doar cardurile Visa.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.