“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Alertă: Dispar banii românilor din cont, în prag de sărbători! Nou mecanism de fraudare

Avertisment cu privire la noul mecanism de fraudare

creditcards

Din cauza lipsei de cunoștințe tehnice și a dificultății de a distinge între ofertele autentice și cele frauduloase, românii devin victime ale fraudelor cibernetice, pierzând sume semnificative de bani din conturile lor. Această vulnerabilitate derivă din neînțelegerea modului în care funcționează internetul și conturile bancare.

În acest context, CEC Bank a emis un avertisment esențial pentru clienții săi. Ca una dintre cele mai mari bănci din România, a evidențiat faptul că riscul de înșelătorii online crește în perioada sărbătorilor de iarnă, odată cu creșterea numărului de tranzacții și oferte.

Printre cele mai frecvente practici frauduloase semnalate de CEC Bank se numără mesajele false care imită comunicările oficiale ale băncii. Aceste mesaje, integrate în SMS-uri sau e-mailuri, copiază semnăturile băncilor pentru a obține datele cardurilor și ale conturilor clienților, manipulându-i astfel pe aceștia. Un sfat esențial este să nu accesați link-uri sau să deschideți documente din surse nesigure.

Lista diverselor forme de fraudă online care afectează în această perioadă include și “phishing-ul”, o metodă de fraudare prin care se obțin ilegal date personale sau financiare de la victime, prezentându-se drept reprezentanți ai băncilor sau intermediari ai acestora.

CEC Bank încurajează clienții să nu furnizeze date de autentificare prin SMS și să fie vigilenți cu informațiile personale, acordând aceste date doar în timpul convorbirilor telefonice cu reprezentanții băncii. Sunt oferite sfaturi practice pentru evitarea fraudelor online, inclusiv verificarea expeditorului mesajelor, evitarea accesării link-urilor din e-mailuri suspecte și protejarea datelor personale și bancare, precum numărul cardului, CVV-ul, PIN-ul, utilizatorii și parolele.

În concluzie, este crucial să fim vigilenți și precauți în gestionarea informațiilor personale și financiare pe internet, evitând să răspundem sau să furnizăm date sensibile în mesaje nesolicitate și verificând întotdeauna autenticitatea comunicărilor.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.