“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Lovitură-SOC pentru Florin Cîțu și Iohannis! Scena politică din România este in HAOS

image 2021 08 15 24979234 0 klaus iohannis florin citu ziua marinei

Preşedintele Klaus Iohannis şi liberalii conduşi de Florin Cîţu au construit, cu minuţiozitate, un plan care pare acum să fie la un pas de a se prăbuşi complet. În spatele atacului devastator se află un nume cu greutate, care a stat la dreapta preşedintelui României pentru o lungă perioadă, însă acum pare să îi fie cel mai mare duşman.

Ludovic Orban a pus piciorul în prag!

Orban rupe în două Partidul Naţional Liberal?!
Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal a pus actualei conduceri a partidului trei condiţii pentru a nu pleca din PNL.

Invitat la Realitatea Plus, Ludovic Orban a mai lăsat de înţeles că actuala conducere liberală, în frunte cu Florin Cîţu, nu va mai asculta de preşedintele Klaus Iohannis, dacă acesta din urma va fi suspendat din funcţie.

“Întrebarea care se mai pune e în ce măsură actuala conducere a PNL mai ascultă de Iohannis dacă va fi suspendat”, a declarat Orban.

Condiţiile lui Ludovic Orban pentru a rămâne membru PNL
“Eu am pus trei condiţii ca să nu plec din PNL. Iar ceasul bate!

-Să se întoarcă cu faţa la popor şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni. Iohannis a arătat foarte clar că dacă îi iese ceva, e o operaţiune de distrugere a PNL.
-Cîţu să plece acasă, să aibă loc un congres în care să se aleagă un preşedinte cum vor membrii PNL, nu Iohannis şi sistemul.
-Refacerea Coaliţiei”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Apare un nou grup parlamentar la Camera Deputaţilor?! Orban a atins pragul necesar
O altă situaţie problematică pentru PNL se înregistrează şi în Parlament. În urma demisiilor repetate din grupul parlamentar al liberalilor, Ludovic Orban şi colegii săi demisionari au îndeplinit deja condiţia pentru a-şi putea înfiinţa un grup propriu la Camera Deputaţilor.

Un grup parlamentar se poate constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat pe lista aceluiaşi partid.

Acest prag a fost atins luni, 1 noiembrie, după demisia anunţată de deputatul Nicolae Giugea.

În caz că Ludovic Orban şi colegii săi îşi vor înfiinţa un nou grup parlamentar, grupul va putea avea observator în conducerea Camerei Deputaților și va putea beneficia de o sală de şedinţă, logistica adecvată, un autoturism şi personal tehnic compus dintr-un şofer şi o secretară, notează Stiripesurse.ro.

La Senat, deocamdată lucrurile stau un pic mai complicat pentru tabăra Orban. Este nevoie de 7 liberali demisionari pentru formarea unui nou grup, iar deocamdată sunt numai 2.

Aceştia sunt cei zece liberali care ar putea forma un grup parlamentar propriu în Camera Deputaţilor: Ludovic Orban, Luminița Barcari, Alexandru Kocsis, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira şi Nicolae Giugea.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.