LOVITURA de la BNR pentru toti ROMANII: MAJOREAZA DOBANDA iar CREDITELE in lei devin mai SCUMPE

BNR majorează dobânda cheie la 2,5% pe an, ceea ce va duce la scumpirea creditelor în le. Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,5% pe an, de la 2,25% pe an, începând cu data de 8 mai, relatează Agerpres.

Vestea este una proastă pentru cei care au credite în lei. Mai precis, orice majorare a dobânzii-cheie duce mai departe la creșterea dobânzilor pentru creditele în lei, dar și la depozite.

În privința dobânzilor la depozite, majorarea se transmite cu întârziere către clienți, astfel că mai întâi vor crește ratele la credite și abia peste câteva luni dobânzile la depozitele în lei. Cei mai afectați vor fi cei cu credite luate prin programul Prima Casă.

Totodată, Consiliul a mai decis majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,5% pe an, de la 1,25% pe an, şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,5% pe an de la 3,25% pe an.

Totodată, reprezentanţii băncii centrale au decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, va susţine la ora 15:00 un briefing de presă.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *