Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

ALERTA Șoc financiar în România după ultimul anunț al BNR!

Breaking News Alert

Banca Națională a României (BNR) tocmai a transmis cele mai recente date cu privire la indicii ROBOR la 3 luni. Potrivit specialiștilor, a fost consemnată o nouă zi de creștere.

Șoc financiar în România! Milioane de români sunt vizați. Vestea venită chiar acum de la BNR
Așadar, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat vineri la 7,09%, în creştere faţă de joi, când indicele a trecut de pragul de 7%, la 7,05%.

La începutul lunii iulie, indicele ROBOR la 3 luni era cotat la 6,47%, în timp ce la începutul lunii iunie acesta era cotat la 5,99%, conform datelor înregistrate de Banca Națională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat la 7,27% de la 7,24%, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a urcat la 7,41% de la 7,39%.

Indicele ROBOR la 3 luni a început anul 2022 la 3,02%. Creşterea indicelui la nivelul actual a început în data de 24 februarie, când Rusia de declarat război Ucrainei.

Indicele IRCC, folosit acum de bănci pentru calcularea dobânzilor la creditele noi luate începând din primăvara lui 2019, este cotat la 2,65% pe baza datelor dinT1/2022.

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 7,05% în ziua de joi
Banca Națională a României (BNR) a venit anterior cu vești proaste pentru românii cu credite la bănci. Potrivit instituției, indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 7,05% joi, 14 iulie, după ce, cu o zi în urmă ajunsese la 6,99%.

Amintim că nivelul cel mai ridicat al acestui indice, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a fost atins în data de 28 iulie 2010 – atunci, indicele a ajuns la 7,07%. Creșterea este spectaculoasă, având în vedere că la începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era de 3,02% pe an.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut și el – joi, indicele a atins nivelul de 7,24%, în timp ce, cu o zi în urmă ajunsese la 7,18%. Acest indice este folosit în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă.

În ceea ce privește indicele ROBOR la 12 luni, acesta a înregistrat și el o creștere de 0,06 procente. Mai precis, joi, indicele ROBOR la 12 luni a atins nivelul de 7,39%, în timp ce, miercuri, el înregistrase 7,33%.

În ceea ce priveşte indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, acesta este de 2,65% pe an, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul I 2022, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 1,86%.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.