Cea mai puternică lovitură care îi poate doborî pe români! Expertii au spus ADEVARUL

Lovitura care îi doboară pe români! Se întâmplă chiar înainte de venirea iernii: Nu sunt bani de la Guvern. Cel puțin acesta este semnalul transmis de experți. Pericolul este imens, mai ales că vorbim de un risc major pentru milioane de oameni. Aceștia riscă să plătească facturi uriașe sau să rămână fără gaze.

Este cea mai puternică lovitură care îi poate doborî pe români în prag de iarnă. Guvernul nu are bani pentru compensarea facturilor la utilități. Acesta este semnalul grav tras de experții în energie. Ei au avertizat că cei de la Palatul Victoria sunt într-un impas major. Guvernul nu are bani pentru plafonarea prețurilor la energie sau pentru compensarea facturilor la utilități.

Situația este dramatică pentru români. Oamenii se vor trezi în situația să fie nevoiți să plătească facturi uriașe sau să rămână fără gaze. Asta pentru că în acest moment țara noastră este condusă de un Guvern interimar, care nu se poate face rectificarea bugetară.

De la 1 noiembrie, românii cu un consum mediu de energie beneficiază de o compensare de 0,29 bani pe kWh/oră pentru energia electrică și de o reducere de 33% din prețul gazelor naturale. Mai mult de atât, prețurile sunt înghețate la cel mult 1 leu pe kWh/oră la curent și 0,37 bani pe kWh/oră la gaze naturale.

Citiți și:  Chirieac, informație EXPLOZIVA în scandalul facturilor: Asta e de MAMA DNA-ULUI!

Nu avem un guvern care să poată emite ordonanțe
Pericolul este însă imens. La ora actuală, statul nu are bani pentru aceste măsuri de reducere ale facturilor, avertizează specialiștii.

”Ar fi nevoie de aproape 3 miliarde de lei pentru a reuși să compensezi sau să limitezi facturile la energie. Problema este că acești bani este aproape imposibil în acest moment să fie alocați , să fie identificați. De ce? Pentru că nu avem un guvern care să poată emite ordonanțe ”, a declarat economistul Adrian Negrescu, conform Antena 3.
În aceste condiții, numeroși furnizori mici, care deserveau cu gaze naturale zeci de mii de clienți, au anunțat că se retrag. Pericolul este cu atât mai mare cu cât toți acești români sunt refuzați de mulți furnizori mari, care nu vor să aibă noi clienți.

Sute de mii de oameni sunt în pragul disperării
Starea actuală este și mai dramatică. Sute de mii de oameni sunt în pragul disperării că nu vor avea cu ce să se încălzează în clipa în care va da gerul. Asta pentru că ei ar putea rămâne fără banii pentru lemne pe care îi primeau în luna decembrie. Banii erau utilizați pentru a-și face provizia de lemne pe următoarele luni.

Citiți și:  Chirieac, informație EXPLOZIVA în scandalul facturilor: Asta e de MAMA DNA-ULUI!

Din bugetul Ministerului Muncii lipsesc 3 miliarde de lei. În plus, mulți români s-ar putea să nu aibă bani nici pentru facturile la gaze şi curent. De la Guvern s-a promis un ajutor în acest sens pentru cei cu venituri reduse, consideraţi consumatori vulnerabili. În acest moment, există riscul ca sumele să nu fie date românilor. Motivul ar fi legat de faptul că’ Guvernul interimar nu poate face rectificare bugetară.

De la vârful Ministerului Muncii se transmit, însă, mesaje liniștitoare. Românii sunt asigurați că trebuie să stea fără grijă și că totul va fi bine.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.