“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATI

La noapte trecem la ora de vară

ora de vara

Sâmbătă, 30 martie, România va trece la ora de vară. Acest va fi momentul când ora 3.00 urmează să devină 4.00. Acest ajustare a orei are loc de două ori în fiecare an în țara noastră, cu scopul de a maximiza intervalul în care lumina naturală este disponibilă oamenilor în timpul zilei.

Prin urmare, în această noapte vom dormi cu o oră mai puțin. Cu toate acestea, în ziua de duminică, apusul va fi cu o oră mai târziu, ceea ce ne va oferi o oră suplimentară de lumină naturală de care ne putem bucura.

Conform experților, adaptarea la ora de vară necesită în medie aproximativ o săptămână pentru oameni. Motivul? Vom fi nevoiți să ne trezim și să ne începem zilele cu o oră mai devreme decât sunt obișnuiți.

Beneficiile trecerii la ora de vară
Peste 70 de țări din întreaga lume adoptă trecerea la ora de vară. Cu toate acestea, nu se cunoaște exact câtă energie este economisită la nivel global în fiecare an ca rezultat al acestei schimbări de oră.

Potrivit unui studiu condus de Steve P. Calandrillo de la Universitatea Washington și Dustin E. Buehler de la Universitatea din Arkansas, adoptarea orei de vară ar putea contribui la reducerea numărului de accidente rutiere. Această alegere este justificată de faptul că este mai indicat să beneficiem de mai multă lumină în timpul serii, moment în care majoritatea accidentelor grave au loc, în special atunci când oamenii se întorc acasă după o zi lungă la birou (în Statele Unite, numărul accidentelor mortale este de două ori mai mare în timpul serii decât dimineața).

În plus, adoptarea orei de vară ar putea duce la o scădere a ratei criminalității, deoarece peste jumătate din infracțiuni au loc în orele de întuneric, adică în după-amiaza târzie sau seara.

Conform altor cercetări, adoptarea orei de vară ar putea stimula anumite sectoare economice.

Industria turismului, spre exemplu, susține că o oră suplimentară de lumină naturală îi încurajează pe oameni să petreacă mai mult timp în aer liber, ceea ce poate duce la creșterea cheltuielilor în diverse activități recreative.

De asemenea, experții în domeniul energiei argumentează că ora de vară poate duce la o reducere a consumului de energie cu aproximativ 31 de kilowați pe oră în cazul fiecărui locuitor.

Experții evidențiază și avantajele suplimentului de lumină solară, care susține starea de bine generală și promovează sănătatea. Este binecunoscut faptul că expunerea la soare stimulează producția de vitamina D și poate reduce frecvența așa-ziselor „tulburări afective de sezon”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.