Kelemen Hunor este TRANSANT: Ce spune despre un guvern minoritar PNL-UDMR

Kelemen Hunor a declarat că în acest moment nu văde la orizont cele 234 de voturi necesare pentru a trece un guvern minoritar. Dacă fiecare se gândește doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, este de părere liderul UDMR.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, vineri, că nu vede în acest moment de unde ar putea veni cele 234 de voturi pentru învestirea guvernului minoritar PNL-UDMR. În opinia sa, solatia cea mai plauzibilă în acest moment este cu totul alta.
Ce spune Kelemen Hunor despre alegerile anticipate invocate de PSD şi AUR
Președintele partidului UDMR a declarat că, în cazul unor alegeri anticipate, se va ajunge la aceeași structură a Parlamentului, însă PSD va avea ”peste 40%”, iar AUR ”mult peste ceea ce e bine pentru România”. Iar pentru a ieşi cât mia repede din criza politică, Kelemen Hunor a declarat că prima sa opţiune a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR.

”Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă – negociem pe parcurs – atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor reamintește ce a declarat USR şi PSD. Şi anume că nu votează guvern minoritar
”În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare, marţi, miercuri când se votează se mai poate discuta”, a mai spsus preşedintele UDMR.

Întrebat despre alegerile anticipate, preşedintele UDMR a declarat: ”Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeași structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”, potrivit news.ro.
Reamintim că liberalii sunt gata să învestească un guvern minoritar format din reprezentanți PNL şi UDMR, formulă pe care USR şi PSD au anunţat că nu vor susţine aşa ceva.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *