Kelemen Hunor, declaratia care a REVOLTAT politistii din Romania: „Exprimare vulgară, de mahala”

Polițiștii din România se revoltă după declarația făcută de vicepremierul României, Kelemen Hunor, legată de salariile acestora. Preşedintele UDMR Kelemen Hunor afirmă că nu simte că trăieşte în România educată. El a subliniat importanţa acordării unor salarii mari profesorilor. „Nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei?”, a spus Kelemen.

Într-o declarație făcută în cursul serii de ieri, 5 iulie, preluată pe larg în presă și în mediile de informare on-line, vicepremierul României, Kelemen Hunor, totodată și preşedinte al UDMR, ,,formațiune politică” din cadrul actualei coaliții aflate la guvernare, afirmă că nu simte că trăieşte în România educată.

Aici are dreptate dl. K.H (deși, suntem convinși, l-a luat gura pe dinainte): rezultatele dezastruoase ale politicilor în domeniul educației naționale, politici decise de TOATE partidele care s-au succedat la putere, în ultimii ani, sunt reconfirmate inclusiv de examenul de bacalaureat din acest an, care indică EXACERBAREA ANALFABETISMULUI! Deci, vorbim, practic, din nefericire, de o Românie needucată! Adică, se cam alege praful de marele concept strategic în domeniul Învățământului, lansat de ,,number one”, în preludiul celui de-al doilea mandat!

Revenim la dl. vicepremier pentru…nimic (așa rezultă din prezentarea oficială de pe site-ul Guvernului, că nu coordonează niciun minister) și ne exprimăm INDIGNAREA PROFUNDĂ și DISPREȚUL TOTAL față de una dintre aserțiunile acestuia, făcută în interviul de ieri seară, despre salariul imens al unui polițist, în comparație cu cel al unui dascăl (redăm, cu ghilimele, o parte din minciună): „(…) Nu trăim în România educată. Sper că copiii (sic! n.n.) mei şi nepoţii mei vor trăi într-o România şi mai educată (…) nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului, care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”.

Trecem peste exprimarea vulgară, de mahala, a dlui vicepremier, și ne întrebăm: cum poate să exagereze într-un asemenea hal?? Ce-l mână pe el în luptă? Aaaa, ne-am prins: se dă bine pe lângă corpul didactic și pregătește terenul pentru niște ,,electorate salariale” de toamnă…de exemplu. Ca drept la replică, în spiritul adevărului, dar și în semn de respect pentru dascăli și pentru orice alt salariat din România, postăm un fluturaș de salariu al unui polițist, care își riscă viața, zi de zi, în misiuni, pentru liniștea tuturor, inclusiv a aleșilor neamului.

Ne bucură interesul guvernanților pentru Sănătate și Educație, dar le resolicităm să se aplece cu mare atenție și pe zona de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, până nu va fi prea târziu. Salariile polițiștilor încep de la nivelul salariului minim brut pe țară, majoritatea având de la 2.000 la max. 4.000 lei; excepțiile, în sensul menționat de vicepremier, sunt prea puține, comparativ cu numărul angajaților din sistem, ele vizând funcțiile de conducere, de pe unele paliere, și nu funcțiile de execuție.

Cât despre mențiunea privind prezența polițistului la cârciumi, îi sugerăm vicepremierului să se informeze, de la MAI, despre zecile de polițiști uciși în misiune, ultragiați, atacați cu topoare, bâte, sticle etc., de tot felul de indivizi și de interlopi, unii dintre ei conectați chiar la sistemul politic, indiferent de culorile logoului acestuia.

Atenție, domnilor politicieni, la declarațiile aberante, care conduc la segregarea societății românești și a categoriilor profesionale!

Mai bine aplicați Legea salarizării pentru toți angajații! Fără favoritisme!”, transmit reprezentanții SNPPC.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *