“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Joe Biden, umilit crunt. Elon Musk a dat verdictul

biden

Miliardarul Elon Musk a avertizat săptămâna aceasta că Statele Unite trebuie să ia măsuri pentru a stopa inflația, altfel va ajunge ca Venezuela. Musk, care a susținut o conferință transmisă pe internet, spune că după părerea lui guvernul a tipărit prea mulți bani în ultimii ani.

STATELE UNITE, PE URMELE VENEZUELEI?

“Vreau să spun, motivul evident pentru inflație este că guvernul a tipărit miliarde de bani mai mulți decât a avut, evident”, a spus Musk, probabil referindu-se la pachetele de ajutor Covid-19.

S.U.A. inflația a crescut cu 8,3 la sută în aprilie, comparativ cu anul precedent. Este numai puțin mai mică decât vârful de 8,5% din martie, dar este încă aproape de maximul din 40 de ani.

„Deci este ca și cum guvernul nu poate… emite cecuri cu mult peste venituri fără să existe inflație”, a spus CEO-ul Tesla.

Dacă guvernele ar putea „emite sume masive de bani și deficitele nu ar conta, atunci, ei bine, de ce nu facem deficitul de 100 de ori mai mare”, a întrebat Musk. „Răspunsul este că nu poți, pentru că practic va transforma dolarul în ceva care nu are valoare.”

„Diferite țări au încercat acest experiment de mai multe ori”, a spus Musk.

„Ai văzut Venezuela? Așa cum oamenii săraci și săraci din Venezuela sunt, știți, pur și simplu conduși de guvernul lor.”

În timpul conferinței, Musk a mai spus că administrația Biden „nu pare să facă mare lucru” și a întrebat cine este de fapt responsabil.

„Adevăratul președinte este cel care controlează prompterul”, a spus el. „Calea către putere este calea către teleprompter”.

„În administrația Trump, lăsându-l pe Trump deoparte, au fost mulți oameni care au fost eficienți ”, a remarcat el.

Comentariul lui Musk despre Casa Albă vine în urma celui făcut de Jeff Bezos, de asemenea, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Într-o serie de postări pe Twitter, Bezos a spus motivul pentru care inflația este atât de mare este creșterea rapidă a cheltuielilor federale.

„Amintiți-vă că administrația a făcut tot posibilul să adauge încă 3,5 trilioane de dolari la cheltuielile federale”, a scris Bezos luni, atragând reproșul mai multor oficiali ai Casei Albe.

„Au eșuat, dar dacă ar fi reușit, inflația ar fi chiar mai mare decât este astăzi, iar inflația de astăzi este la un nivel maxim în ultimii 40 de ani”, relatează zerohedge.com.

Sursa: evenimentulistoric.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.