Iohannis dă marea lovitură în Germania

Klaus Iohannis dă marea lovitură în Germania. Anunțul a fost făcut în urmă cu doar câteva momente. Se va întâmpla sâmbătă, 4 iunie. Despre ce este vorba? Este o reușită impresionantă.

Anunțul momentului despre Klaus Iohannis. Președintele țării dă marea lovitură în Germania. Potrivit ultimelor informații, șeful statului va primi sâmbătă, 4 iunie Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți pentru anul 2020.

Ceremonia urmează să aibă loc la Hof, Germania. Menționăm faptul că în anul 2020, Asociația Germanilor Sudeți a decis să îi acorde acest premiu doar Președintelui Klaus Iohannis.

Pentru studenți, acest premiu reprezintă o recunoaștere a meritelor președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește înțelegerea și cooperarea dintre popoarele și țările Europei Centrale.

Ce semnificație are premiul pe care îl va primi Klaus Iohannis?
Deși premiul urma să ajungă la șeful statului în urmă cu doi ani de zile, din cauza pandemiei de coronavirus ceremonia nu a mai putut fi organizată și a fost reprogramată pentru data de 4 iunie 2022, o zi cu o importanță deosebită în condițiile în care sâmbătă se sărbătorește și Ziua Germanilor Sudeți.

Premiul pe care președintele Klaus Iohannis îl va primi în Germania poartă numele lui Carol al IV-lea, împărat german și rege al Boemiei (1316-1378), și are scopul de „a încuraja o ordine justă a popoarelor și statelor din Europa Centrală”, spun organizatorii evenimentului.

Anual, premiul este acordat personalităților, dar și organizațiilor din viața politică, religioasă sau cea economică, care au merite deosebite în favoarea înțelegerii și cooperării popoarelor și statelor Europei Centrale.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *