Informația momentului despre Elena Udrea! Instanța Supremă a făcut anunțul

Joi, 26 mai, a avut loc un nou termen într-un dosar în care sunt implicate Elena Udrea și Ioana Băsescu. În timp ce fiica fostului președinte al României s-a prezentat la termen, fostul ministru al Turismului a refuzat să facă acest lucru. Pe acest fond, avocatul Elenei Udrea a venit cu mai multe detalii despre refuzul acesteia.

Termenul pentru pledoariile finale în dosarul Elenei Udrea și în cel al Ioanei Băsescu a fost stabilit pentru data de 8 septembrie, anunță Instanța Supremă.

Această decizie a fost anunțată în cursul zilei de joi, 26 mai, atunci când a avut loc ultimul termen la care fostul ministru al Turismului nu s-a prezentat.

Termenul de joi a privit dosarul finanțării campaniei electorale din anul 2009 a fostului președinte al României, Traian Băsescu, dosar în care sunt citate Elena Udrea și Ioana Băsescu.

În mod normal, la termenul de joi, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) ar fi trebuit să dea o decizie finală în acest dosar, însă aceasta a fost amânată pentru septembrie pentru pledoariile finale și dezbatere.

Citiți și:  RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în dosarul 'Gala Bute'. Udrea NU-si va juca ULTIMA CARTE

Fostul ministru al Turismului nu s-a prezentat la termen, ea fiind în prezent arestată preventiv în Bulgaria, însă fiica fostului președinte al României a fost prezentă. Amintim că aceasta din urmă a primit, în primă instanță, o condamnare de 5 ani de închisoare.

Motivul din spatele lipsei Elenei Udrea de la termen
Chiar dacă se află în arest preventiv, Elena Udrea ar fi putut fi audiată prin videoconferință, însă aceasta a refuzat. Grefierul de ședință care a făcut referatul cauzei a declarat că fostul ministru al Turismului nu vrea să mai participe din cauză că este obosită și stresată și că nu mai dorește să fie chinuită cu cătușe și plimbată cu duba.

„Blagoevgrad a comunicat prin email că Elena Udrea si-a exprimat acordul de a participa. Azi au transmis ca Udrea nu vrea sa mai participe la ședința pe fondul oboselii și a stresului. A spus că nu mai vrea să fie chinuită cu cătușe și plimbată cu duba”, a spus acesta.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a oferit și el explicații în acest sens și spune ”nu e chiar asa cum spune doamna Udrea. Am ținut legătură cu ea. Țin sa spun asta având experiența de acum doua zile”.

Citiți și:  ULTIMA ORA Instanta A DECIS in dosarul Elenei Udrea și Ioanei Băsescu

”Acum doua zile un complet de cinci judecători a constata ca nu e completa procedura de citare. As fi solicitat un termen puțin mai lung. Sunt martori ce privesc situația Elenei Udrea”, spune acesta.

Elena Udrea ar fi trebuit dusă până la Sofia
Avocatul fostului ministru al Turismului mai spune că aparatura din Blagoevgrad nu era funcțională, motiv pentru care Elena Udrea ar fi trebuit dusă la Sofia pentru audieri.

”Știți care a fost problema în Blagoevgrad? Nu aveau un sistem funcțional. De ieri știu ca e funcțional sistemul. Dar pana acum nu era. Aparatura nu funcționează la Blagoevgrad și trebuia plimbată doamna Udrea până la Sofia. Știu că este un drum de câteva ore. Poate de aceea nu a mai dorit”, a mai precizat acesta.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.