“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Incredibil: doi ucraineni au votat fără drept în județul Constanța

v luogoj alegeri

Haosul care guvernează în judeţul Constanţa după aceste alegeri locale pare să nu aibă sfârşit, ba, mai mult, se accentuează, asta după ce de la Biroul Electoral Constanţa a venit şi informaţia că doi cetăţeni ucraineni au votat, fără a avea acest drept.

Nebunia alegerilor a început în Costineşti, unde, imediat după începerea votului, procesul electoral a fost întrerupt din cauză că s-a constat că buletinele de vot erau tipărite greşit, în sensul că într-una dintre căsuţe apăreae numele unui partid şi sigla altei formaţiuni politice. În total, au fost tipărite greşit 3.100 de buletine.

De parcă nu era de ajuns această situaţie, la Costineşti voturile s-au numărat până acum de cinci ori şi este în curs a şasea numărătoare, în timpul căreia s-a întrerupt furnizarea de energie electrică(!), Vlad Jipa, preşedintele Biroului Electoral, a constatat că doi cetăţeni ucraineni au votat, în ciuda faptului că nu aveau niciun drept să facă acest lucru, astfel că a pus în discuţie realuarea procesului electoral.

În ceea ce priveşte situaţia de la Primăria Costineşti, vă amintim că, iniţial, a fost dat drept câştigător Dumitru Jeanu (PSD), la un vot diferență faţă de contracandidatul său de la PNL.

S-au semnat procesele-verbale, însă, candidatul PNL Gheorghe Mechenici a contestat numărarea voturilor și procesele verbale-încheiate. Astfel, numărarea voturilor a fost reluată. O dată, de două orei, de… şase ori.

Vlad Jipa, preşedintele Biroului Electoral, spune că în urma acestei ultime operaţiuni de numărare a voturilor s-a constat că sunt trei buletine fără ştampila de control, două în favoarea unuia dintre candidaţi şi unul pentru celălalt.

„Urmare a renumararii, s-a constatat ca sunt trei buletine de vot fără ştampila de control trecute astfel: 2 în favoarea unui candidat, al treilea în favoarea altui candidat”, a spus el.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi cetăţeni ucrainieni care au votat, reprezentanţii BECL Costineşti au stabilit că nu au competenţa să dispună reluarea votării.

De asemenea, s-a dispus relaurea numărării voturilor și în orașul Hârșova.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.