“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALPOLITICASTIRI

INCREDIBIL: Consiliul UE a acceptat să ridice controalele la frontierele aeriene și maritime ale Bulgariei și României, în schimbul a CINCI condiții:

Guvernul a cedat cu totul Austriei!

20221110094438 ciolacu mediafax e1697793657475 696x392 1

Statele membre ale UE au ajuns la un acord privind eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și maritime cu Bulgaria și România. Decizia a fost luată în unanimitate, în urma unei proceduri scrise, informează Consiliul UE pe siteul oficial.

„Sunt foarte mulțumit că, în 2024, controalele interne aeriene și maritime între Bulgaria și România și celelalte țări Schengen vor deveni de domeniul trecutului, după 12 ani de negocieri. Continuăm astfel să construim un spațiu de liberă circulație din ce în ce mai larg și mai puternic”, a spus Fernando Grande-Marlaska Gómez, ministrul spaniol de interne.

Începând cu 31 martie 2024, nu vor mai exista controale asupra persoanelor la frontierele interne aeriene și maritime ale UE între Bulgaria și România și celelalte țări din spațiul Schengen. Această dată corespunde cu schimbarea programului de iarnă/vară stabilit de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), precizează sursa citată.

În urma acestui prim pas, Consiliul ar trebui să ia o altă decizie pentru a stabili o dată pentru ridicarea controalelor la frontierele interne terestre.

Guvernul a cedat cu totul Austriei

La finalul documentului Consiliului UE, sunt menționate, într-o anexă, condițiile de îndeplinit de Bulgaria și România pentru a primi „favorul” legat de „air Schengen”, deși îndepliniseră, de mult, condițiile tehnice.

Este vorba de cinci, nu de trei condiții, așa cum a menționat, inițial, presa austriacă.

Astfel, pe lângă primirea migranților din Afganistan și Siria, cele două țări au acceptat, în mod incredibil, prezența „consilierilor” austrieci în aeroporturile dintre cele două țări care să se ocupe de „zborurile relevante”.

Mai mult, decizia de a permite intrarea României în Schengen cu granițele terestre – cea care contează, de fapt, pentru economia românească – a fost lăsată total la latitudinea Austriei.

În document, se precizează că „posibilitatea” ridicării controalelor pe terestru va fi posibilă după „implementarea cu succes a măsurilor și angajamentelor asumate (punctele 1-5) care să ducă la o îmbunătățire semnificativă a situației migrației din Austria”.

Documentul nu precizează, ce înseamnă, concret, „îmbunătățirea situației” cu migranții sosiți în Austria și cum se poate cuantifica această îmbunătățire. Cu alte cuvinte, decizia privind o „posibilă” intrare în Schengen cu granițele terestre este la latitudinea exclusivă a Vienei.

De menționat este că România și Bulgaria s-au angajat să preia migranții din Afganistan și Siria în maximum trei zile lucrătoare.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.