Guvernul Ponta nu a accesat niciun ban din programul UE dedicat tinerilor someri Politica

Guvernul condus de tânărul Victor Ponta se gândeşte la propriul interes şi nu la interesul naţional. Crearea de noi locuri de muncă pentru tinerii şomeri este o prioritate pentru liderii europeni, nu şi pentru liderul actualului Guvern din ţara noastră.

Numărul tinerilor şomeri până în 25 de ani este în creştere în România şi în Europa, tocmai de aceea, la nivelul Uniunii Europene s-a decis înfiinţarea programului “Garanţia pentru tineri”.

Prin acest program, ţara noastră are la dispoziţie peste 400 de milioane de euro, pentru crearea de noi locuri de muncă pentru tinerii şomeri.

“Ce a făcut domnul Ponta cu aceşti bani? Absolut nimic. Nu există un Plan Naţional de Implementare al Proiectului, deşi trebuia finalizat până în decembrie 2013. Mai mult, în propunerea pentru anul 2014, nu sunt prevăzute costuri asociate cofinanţării sau susţinerii programului. Guvernul PDL a elaborat în anul 2012 Planul Naţional de Stimulare a Ocupării Tinerilor, care a avut ca scop găsirea de soluţii pentru angajarea tinerilor în termen de 4 luni de la finalizarea studiilor sau pentru încadrarea lor la un curs de formare profesională la finalul căruia aceştia să se poată angaja mult mai uşor.

TDL Cluj îşi doreşte ca tinerii din Cluj şi din România să înţeleagă faptul că cei care conduc astăzi România trebuie să îşi îndrepte privirea şi către ei. Tocmai de aceea, ne întrebăm retoric de ce Guvernul condus de Victor Ponta nu mai pune în aplicare Planul Naţional de Stimulare a Ocupării Tinerilor? De ce Guvernul USL nu răspunde necesităţilor tinerilor? De ce tinerii şomeri din România trebuie neglijaţi de acest Guvern?”, se arată într-un comunicat de presă al TDL.

Sursa: NapocaNews

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile