GEOSTRATIGIKA/ Planul SUA în Marea Neagră: Rolul Turciei în NATO se termină, dacă România achiziționează submarine

Achiziționarea unor nave de suprafață de către România are, desigur, un sens, dar achiziția de submarine ce ar putea însemna?

Dacă România va cumpăra submarine, acest lucru va însemna că rolul Turciei în NATO s-a încheiat întrucât până acum Marea Neagră a fost un teren al Rusiei și Turciei, scrie rador.ro.

Bucureștiul va intra în procedura de achiziție a unor submarine pentru Marea Neagră, o mare facilă pentru localizarea submarinelor, întrucât, în mod evident, primește și presiuni din partea Occidentului.

Achiziționarea unor nave de suprafață de către România are, desigur, un sens, dar achiziția de submarine ce ar putea însemna?

Un cunoscător al problemei a spus pentru geostratigika.gr că România este presată de NATO să joace rolul Turciei în regiune. Americanii văd că Turcia nu are dorința de a rupe legăturile cu Rusia și, prin urmare, plănuiesc ”înlocuirea” Turciei cu România în operațiunile de la Marea Neagră.

Nu este o exagerare să spunem că, dacă, în final, România va achiziționa submarinele franceze despre care se discută, acest lucru va însemna că Turcia se va afla cu un picior (n.red. va fi marginalizată) în afara nucleului operațional al NATO.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *