“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ALERTA Gafa de proporții la Guvern legata de RESTRICTII

guvernul romaniei

Cursurile în școlile private vor continua să se desfășoare, conform programului normal, în ciuda restricțiilor impuse de autorități.

Școlile și grădinițele din sistemul privat vor putea rămâne deschise în următoarea perioadă, în ciuda recomandării specialiștilor epidemiologi. În aceste unități elevii vor putea fi chemați la ore, chiar dacă pentru sistemul de stat a fost stabilită o vacanță de două săptămâni.

Acest lucru se datorează unei scăpări din Hotărârea de Guvern care a preluat hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Astfel, articolul care prevedea suspendarea cursurilor în școlile private nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern. Aceasta deși era prevăzut în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Informația a fost confirmată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit spuselor ministrului Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern. Drept urmare, o astfel de prevedere nu va fi aplicată odată cu restul restricțiilor care vor intra în vigoare începând de luni, 25 octombrie.

Ministrul Educației ridică din umeri
Reglementarea nu poate fi corectată nici de Ministerul Educației, care stabilește structura anului școlar, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Ministrul a precizat că are cunoștințe că în anumite școli private, elevilor li s-a comunicat că vor trebui să se prezinte la cursurile față în față. Aceasta, deși, susține Sorin Cîmpeanu, nu este normal din cauza contextului epidemiologic, când autoritățile au impus o serie de restricții.

„Am inteles că sunt școli private care și-au anunțat elevii că pot veni la școală mâine (luni, 25 octombrie – n. red.). Nu este normal”, a mai spus ministrul.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.