Cîțu lasa o moștenire cu ‘probleme mari’ la Palatul Victoria. Ministrul de Finante PSD acuză

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a reproșat vineri, într-o conferință de presă, fostei guvernări condusă de economistul Florin Cîțu, felul în care s-a realizat bugetul de stat. Câciu a vorbit despre „carențe structurale” pe care le-a găsit în sistemul bugetar, investiții care sunt „doar pe hârtie” și faptul că a găsit o gaură în necesarul pentru plata salariilor.

„Ati observat ca in ultimele zile am incercat sa ies (la declaratii) mai putin astfel incat sa vin cu solutii la dvs. Este primul semn ca Ministerul Finantelor devine o institutie a solutiilor, nu un minister-problema care spune mereu ‘Nu am bani’. Rectificarea de azi ne arata niste carente structurale in modul in care proiectiile bugetare se fac in Romania pentru ca ajungem in ultima luna a anului sa trebuiasca sa alocam suplimentari pentru banii de pensii, pentru banii de salarii. Dar cel mai trist, din perspectiva guvernamentala, este ca trebuie sa luam bani. Sa luam bani de la proiectele cu finantare europeana, sa luam bani de la investitii din motivul simplu ca acele investitii au fost trecut doar scriptic in buget. E o lectie pe care o invat si pe care nu trebuie sa o repetam in 2022. Ce conteaza pentru oameni este ca banii de pensii sunt prevazuti in totalitate in buget. Era o lipsa la salarii, toate lucrurile s-au echilibrat. Toti banii de salarii sunt asigurati”, a declarat noul ministru de Finanțe, după ce Guvernul a aprobat rectificarea bugetară.
„Bugetul pe 2021 l-am gasit cu probleme mari”, a adăugat ministrul PSD. El a indicat probleme la fondurile pentru pensii, salarii, drepturile persoanelor cu handicap.

Citiți și:  SURSE - Florin Cîțu, mutare de ULTIMA ORA pe certificatul verde

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.