“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

„Faceți copii!”, mesajul pro viață care ofensează corectitudinea politică. Un cunoscut brand pentru copii, acuzat de HOMOFOBIE și FASCISM pentru că a încurajat natalitatea

chicco e1532099457563

Un cunoscut brand de jucării și produse de îngrijire a copiilor a lansat o reclamă în care italienii, rămași acasă după ce naționala a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia, sunt invitați să facă copii.

Italienii de la Chicco au lansat spotul publicitar, un apel video pro viață și pro natalitate, declanșând deranj mare printre adepții corectitudinii politice.

Ideea a pornit tocmai de la eșecul Italiei, care nu a participat, pentru prima dată în ultimii 60 de ani, la Cupa Mondială. Iar mesajul campaniei, destinată părinților, a fost acesta: dacă tot nu am ajuns în Rusia, haideți să stăm acasă, să producem un baby boom.

Acest „imn închinat vieții”, cum l-au definit unii jurnaliști din presa catolică, nu face altceva decât să îndemne un popor care riscă să dispară din cauza ratei scăzute a natalității să facă copii. „Mii, milioane, trilioane de copii. Avem nevoie de copii!”, așa cum spune entuziasmată vocea de pe fundalul videoclipului. „Copii care ne vor ajuta să creștem și să ducem Italia acolo unde merită să fie”. „Să facem asta pentru Italia”.

Apelul „Faceți copii!” este însoțit de imagini în care apar diverse cupluri care se avântă în săruturi pătimașe, gata să facă dragoste cu pasiune.

Au apărut însă imediat voci deranjate de toate aceste imagini pe care par să le considere o adevărată nelegiuire pentru societatea de astăzi. Prea multe burtici de mămici, prea multe săruturi, prea mulți copii… prea scandalos! Prea fără mesaje LGBT.

S-a mers până acolo încât spotul publicitar a fost acuzat de „homofobie”, pur și simplu pentru că printre scenele cuplurilor care apar în clip sunt doar cupluri heterosexuale. Alții s-au simțit ofensați și pentru că nu apare nimic despre mamele-surogat.

Controversele și mai aprinse au fost alimentate de acuzațiile conform cărora campania celor de la Chicco este una „fascistă”. De ce? Pentru că în mesajul „Faceți copii!” se încearcă stimularea mândriei patriotice prin legătura care se face între creșterea natalității și Cupa Mondială. Dar și pentru că în textul videoclipului se spune că familiile trebuie să aibă copii pentru binele Italiei.

Într-un editorial publicat de site-ul famigliacristiana.it, jurnalistul Francesco Belletti găsește explicația atacurilor lansate la adresa clipului publicitar:

„(…)Revenind la publicitatea celor de la Chicco, clipul a deranjat prea multe persoane pentru că mesajul său a fost unul care nu s-a pliat pe corectitutindea politică. În ceea ce mă privește, singurul comentariu pe care l-aș face este că acum înțeleg de ce e dificil să promovezi politici de sprijinire a ratei natalității în țara noastră, în ciuda datelor cu adevărat copleșitoare privind prăbușirea demografică și riscul „colapsului social” pentru o Țară a Bătrânilor. În gândirea prea multor oameni, punerea copiilor pe agenda politică este practic imposibilă pentru că acestea sunt valori de dreapta. Și totuși, tocmai, „proletariatul” era acela care pretindea că a are ca unică avere copiii”.

Autor: Stefania Brandusa

Sursa: Active News

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.