“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Expert în securitate, dă în vileag planul de MANIPULARE pus la cale de Rusia

ucraina

Shane Harris, specialist în securitate, reputat jurnalist al The Washington Post, dă în vileag planul de manipulare pus la cale de Rusia.

Oficiali ai US Intelligence au aflat că Rusia voia să creeze o înregistrare care ar fi trebuit să arate ca scena unei lupte, în care ar fi apărut cadavre, oameni care plângeau peste cei decedaţi, imagini cu distrugeri şi echipamente militare distruse. Ceea ce ei urmau să susţină era că militarii ucraineni au făcut asta. Că au lansat acest atac asupra Rusiei. Dar realitatea ar fi fost că Rusia ar fi fabricat totul prin crearea acestei scene de film.

“Oficiali ai Statelor Unite au devenit conştienţi de asta şi au decis să expună această tentativă înainte ca Rusia să poată crea acest video şi să îi oprească în încercarea lor. Dacă acest video ar apărea totuşi în Rusia, atunci lumea ar fi deja alertată că nu ar trebui să creadă ce le transmite guvernul rus.

Cred că dacă această înregistrare ar fi fost publicată în media controlată de stat sau sponsorizată de stat, ar fi fost considerată ca fiind reală de anumiţi oameni, fără să pună multe întrebări. Avem oameni mulţi şi în Statele Unite care cred în tot felul de lucruri false despre politica noastră. Aşadar cred că ei urmau să îi facă să creadă în această idee că ucrainenii ne-au atacat şi avem şi dovada. “, a explicat Shane Harris la News Hour with CNN.
Cu privire la ce spun sursele sale legat de invazia Ucrainei, analistul american estimează că un atac fulger poate avea loc oricând.

“În acest moment sursele mele spun că nu ştiu exact ce are în cap, dacă va invada sau nu. Dar auzim tot mai mulţi oficiali din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii care spun că cel mai probabil va face asta. Şi pune în poziţie militari, tancuri, echipament de sprijin, echipament medical, de tot ce are nevoie pentru a ordona un atac foarte rapid.”, a mai declarat Harris.

Ar putea acest plan, planul lui Putin, reprezenta unul din motivele pentru care SUA a decis să trimită echipe în România?

Shane Harris: Cred că da. Cred că ceea ce vedem aici… E important de spus că nu vorbim de un număr mare de trupe, în comparaţie cu întreaga armată a SUA. Vorbim despre o mie de militari, de trei mii care se mută în Europa şi 900 de militari care sunt în România chiar acum. Cred că Statele Unite încearcă să facă două lucruri: primul, să ridice nişte garduri în cazul în care vor avea nevoie şi doi, să trimită un semnal Rusiei şi celorlalţi aliaţi că ne vom apăra interesele, ne vom proteja prietenii. De asemenea, poate, să îi transmită lui Putin să nu creadă că dacă va intra în Ucraina va putea să avanseze unde vrea. Adică, te vom întâmpina cu un răspuns în forţă.

Sursa: antena3.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.