“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

„Este o umilire”. România are nevoie de un singur vot pentru a fi primită în Schengen. Doar o țară se opune

Romania AdobeStock 79754236 E

Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară și europarlamentar, a vorbit despre motivul pentru care România nu este încă primită în spațiul Schengen. Cu această ocazie, am aflat că Olanda este singura țară care se opune, iar motivul invocat este același de mai bine de 10 ani de zile: că portul Constanța ar fi principala poartă de intrare în Europa pentru droguri!

Eugen Tomac a dezvăluit că România are nevoie doar de un vot pentru a ajunge în Schengen
„România a gestionat și gestionează granița de est a Uniunii Europene cu rezultate excepționale. Și acest lucru îl spunem mereu atunci când vine vorba despre Schengen. locul nostru este acolo, e o umilire ce se întâmplă. Nu suntem acceptați de 11 ani, dar din rațiuni politice, nu din rațiuni care țin de partea tehnică”

”Noi avem nevoie de un singur vot pentru a fi primiți în spațiul Schengen. Este vorba de consiului JAI (n.r. Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne). În acest consiliu, miniștrii UE , de Justiție și de Interne, trebuie să dea acordul. O singură țară se opune acum, fără să dea vreo explicație credibilă. E vorba de Olanda. Și îmi pare rău că am abadonat acest subiect, pe care toate guvernele trebuia să îl aibă în fruntea listei”

”Economic, e un pas mare înainte Schengen. În primul rând, nu mai stai la vamă cu mărfurile, cu orele sau cu zilele. Olanda este incorectă în această abordare, are o rațiune politică și noi sper să găsim o soluție, să discutăm mai mult cu ei. Nu Constanța e locul prin care intră problemele în Europa, ca să zic așa. Președintele Băsescu a spus-o foarte bine”, a încheiat Tomac.

Problema a fost abordată, frontal, pentru prima oară de Traian Băsescu. Fostul președinte al României a șocat la Bruxelles, în urmă cu 10 ani, când în parlamentul European s-a dezlănțuit la adresa Olandei, acuzând-o de rea-credință și de faptul că, nici mai mult nici mai puțin, minte ca să nu fie România primită în Schengen. „Le transmit tuturor celor care nu știu, dar sunt interesați, că principala poartă de intrare a drogurilor în Europa este portul Rotterdam, nu portul Constanța”, a fost afirmația surpriză a lui Băsescu, explicând, practic, motivul pe care bat monedă olandezii pentru a amâna primirea României în spațiul Schengen.

Sursa: impact.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.