Este dezastru după ultimul atac lansat de Rusia! Au lansat rachetele. Breaking News

Este dezastru în Kiev, după ultimul atac lansat de Rusia! Exploziile au fost auzite chiar în dimineața zilei de duminică, 26 iunie. S-a întâmplat chiar în centrul capitalei Ucrainei.

Dezastru chiar în centrul Kievului! S-a întâmplat chiar în dimineața asta. Rusia a lansat mai multe rachete

Așadar, patru explozii au fost auzite duminică dimineață la Kiev. Cele mai recente informații arată că a fost afectat un complex rezidențial din apropierea centrului capitalei ucrainene.

Trebuie menționat că exploziile au avut loc cu câteva ore înainte de deschiderea unui summit G7 în Germania unde se va discuta despre Ucraina şi în timp ce Rusia progresează în cucerirea Donbasului, conform informațiilor transmise de afp.com

A izbucnit un incendiu în urma unui bombardament inamic
„În urma unui bombardament inamic, a izbucnit un incendiu într-o clădire de nouă etaje. Conform datelor preliminare, o persoană a fost rănită”, a declarat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă pe mesageria Telegram.

Potrivit sursei menționate, ultimele trei etaje ale unei clădiri a izbucnit în flăcări, iar casa scării a fost complet distrusă, în timp ce poliția a izolat zona.

Exploziile au avut loc în jurul orei 6:30 (3:30 GMT – n.red.), la jumătate de oră după declanşarea sirenelor antiaeriene în Capitală.

„O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în regiunea Kiev, resturile au căzut asupra unui sat”, a declarat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, adăugând că „inamicul a lovit capitala”.

Ambulanţe şi personal de prim ajutor se află la faţa locului
„Mai multe explozii în cartierul Şevcenkivski”, care se întinde din centru spre nord-vestul capitalei, a indicat pe Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko.

„Ambulanţe şi personal de prim ajutor se află la faţa locului. În două clădiri se desfăşoară salvarea şi evacuarea locatarilor”, a adăugat Kliciko, care s-a dus acolo imediat.

Un deputat ucrainean, Oleksi Gonşcearenko, a susţinut pe Telegram că ruşii au tras 14 rachete asupra Kievului şi regiunii sale în timpul dimineţii.

Potrivit lui Anton Heraşcenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean, citat de DPA, martorii au raportat atacuri cu rachete.

Amintim că noile lovituri vin la o zi după un atac cu rachete asupra oraşului Sarnî din vestul Ucrainei, în care au fost ucise cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor.

Precedenta lovitură rusă asupra Capitalei a avut loc la începutul lunii iunie şi a vizat o fabrică de la periferia Kievului, rănind o persoană. La sfârşitul lunii aprilie, un alt bombardament al Rusiei a lovit Capitala în timpul unei vizite a secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *