“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALNOUTATIPOLITICA

Emmanuel Macron vrea război cu Rusia cu orice preţ. Ce le-a spus lui Joe Biden și Olaf Scholz i-a şocat şi pe cei doi

NTA4MzE0NjI4NjVjZDAyMTMxOTFjYzI0NzJlMTFjMA.thumb

Emmanuel Macron a avut convorbiri confidențiale cu președintele american Joe Biden și cu cancelarul german Olaf Scholz, în februarie, pe tema războiului purtat de Rusia în Ucraina.

Macron consideră că țările occidentale ar trebui să ia o poziție de ambiguitate strategică față de Rusia, lăsând toate opțiunile pe masă, inclusiv cele militare.

Ideea lui Macron, respinsă
Oficiali sub protecția anonimatului au spus că Biden pune la îndoială necesitatea unei schimbări de strategie, pe fondul îngrijorărilor că aceasta ar putea duce la escaladare.

Scholz s-a opus, de asemenea, ideii, argumentând că riscă să divizeze aliații și să facă țările NATO parte din conflict.

Ulterior, mai mulţi oficiali francezi au subliniat că sugestia lui Emmanuel Macron se referea la trimiterea de trupe NATO pentru a instrui personalul ucrainean sau pentru a curăța câmpurile minate, nu pentru a participa efectiv la lupte.

Preşedintele francez îşi asumă orice risc
Ideea şocantă a preşedintelui francez este următoarea: Macron le-a spus lui Biden și Scholz că dacă trupe franceze ar fi atacate în Ucraina nu va cere ajutorul SUA sau NATO.

Cu alte cuvinte, îşi doreşte să intre în conflict cu Rusia cu orice preţ, pentru a încerca blocarea avansării trupelor lui Putin.

Macron a spus totuși într-o discuție cu jurnaliştii că, deși nu a existat un consens cu privire la trimiterea de trupe, „nimic nu trebuie exclus”.

Emmanuel Macron insistă pe ideea că operaţiuni la sol în Ucraina efectuate de trupe occidentale ar putea fi necesare „la un moment dat”. „Puterea Franţei este că o putem face”, a adăugat liderul de la Paris.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.