Elon Musk, război total declarat lui Vladimir Putin. Cum ajută Musk țara aflată în război

Sistemul de sateliți Starlink al lui Elon Musk ajută o unitate de drone de elită ucraineană să distrugă armamentul rusesc. Este vorba despre unitatea specializată în recunoaștere aeriană Aerorozvidka, care operează drone modificate cu camere termice pentru a surprinde vehiculele militare rusești, cum ar fi tancurile și camioanele de comandă, pe timp de noapte. Dronele au fost modificate pentru a lansa grenade antitanc asupra țintelor.

Elon Musk s-a alăturat Ucrainei în războiul împotriva lui Vladimir Putin. Sateliții Starlink dezvoltați de CEO-ul Tesla ajută dronele superioare ale ucrainenilor să doboare pe timpul nopții ținte de armament rusești, precum tancuri și camioane.

Un lider al unității specializate în recunoaștere aeriană Aerorozvidka, care operează drone modificate cu camere termice pentru a surprinde vehiculele militare rusești, a explicat, vineri, rolul pe care îi joacă sateliții lui Elon Musk în război.

Cum ajută Elon Musk țara aflată în război
„Dacă folosim o dronă cu vedere termică pe timp de noapte, drona trebuie să se conecteze prin Starlink la tipul de artilerie și să creeze achiziția de ținte”, a declarat un lider al unității Aerorozvidka pentru ziarul The Times of London.

Citiți și:  Kadîrov, avertisment pentru Elon Musk: Ilona, nu te pune cu Putin!

Sistemul de internet Starlink asigură faptul că echipele de drone pot lucra chiar dacă există întreruperi de internet sau de energie electrică – care sunt frecvente în Ucraina devastată de război.

Pe 26 februarie, Mykhailo Fedorov, vicepremierul Ucrainei, i-a cerut lui Elon Musk, pe Twitter, să trimită terminale Starlink în Ucraina. Musk s-a conformat, scriindu-i lui Fedorov pe Twitter o zi mai târziu că serviciul Starlink a fost activat în Ucraina și că mai multe terminale sunt pe drum.

Calitatea legăturii la sateliții Starlink este „excelentă”
Ucraina a primit cel puțin patru transporturi de terminale Starlink începând cu data de 1 martie, potrivit mesajelor lui Fedorov. Oficialul ucrainean a vorbit ultima dată despre un nou lot de terminale Starlink care a sosit în țară sâmbătă.

Citiți și:  Kadîrov, avertisment pentru Elon Musk: Ilona, nu te pune cu Putin!

Ucraina a primit, de asemenea, antene de internet de la aliații europeni, a transmis Fedorov, într-un interviu acordat vineri.

„Calitatea legăturii este excelentă”, a declarat Fedorov. „Folosim mii, în jur de mii, de terminale, cu noi transporturi care sosesc din două în două zile”, a spus oficialul pentru presa internațională, prin intermediul unei conexiuni Starlink dintr-o locație nedeclarată.

Pe 4 martie, Musk a avertizat utilizatorii Starlink din Ucraina să pornească sistemul „doar atunci când este nevoie”, deoarece ar putea fi ținta războiului în curs de desfășurare.

Chiar dacă securitatea este o preocupare, hackerii ruși nu au perturbat încă tehnologia, a declarat Fedorov.

„În prezent, ei par a fi foarte ocupați să atace site-urile web ale orașelor și satelor noastre mici. Cred că nu au ajuns încă în acel punct”, a spus Fedorov.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *