Elon Musk: „În șase luni, vom avea primul om implantat cu cip în creier”

În șase luni, Elon Musk va putea implanta cipuri neuronale în creierul primului om. A depus tot dosarul cu acte la faimoasa FDA, agenția americană, care a aprobat și primul vaccin genetic mARN pentru om, în regim de urgență. Ați văzut că au fost știri false alea cu Bill Gates? Nici nu mai e el cel mai bogat om din lume, întrebați orice verificator de conținut!

Ce e foarte interesant, e că tocmai în această perioadă noul lider al topului bogăției pe glob câștigă inimile iubitorilor de libertate, cu promisiunea ca va elibera de restricții o rețea de socializare. Dă amnistie „blocaților” de săptămâna viitoare. Să poată scrie lumea pe pereții virtuali. Ceea ce îi înfurie pe cenzorii de stânga, cei cu știința și adevărurile oficiale. Dar în același timp, e pe cale să cucerească și mințile tuturor, dar la propriu.

Compania a prezentat o filmare cu experimentul făcut pe un maimuțoi, foarte mulțumit că e răsplătit cu banană și suc de banane la pai. Mai precis, un macac, pe care s-au testat și vaccinurile mARN.

Cipul i-a fost implantat în creier, legat de minusculele terminații nervoase, ne informează publicația Zero Hedge. Datele transmise de cip sunt preluate în proximitate de un telefon mobil inteligent, care se conectează la cip exact cum s-ar cupla cu o boxă sau cu o pereche de căști cu Bluetooth. (Vedeți că nu s-au chinuit oamenii ăia în 2020 să pună releele 5G pe blocuri, cât era lumea închisă în case? Ai nevoie și de rețea, dacă vrei comunicații moderne.)

Implantul cranian preia semnalele pe care neuronii le dau când maimuța își mută mâna sau privirea spre stânga sau dreapta. Inițial, i se dă un joystick (o manetă pentru jocuri) din care să miște o bilă pe ecran. Dar după ce telefonul primește suficiente informații să calibreze aplicația, nu mai e nevoie de manetă. Maimuța crede că mișcă bila cu ajutorul ei, dar firul nu mai e cuplat la calculator.

Firma Neuralink se laudă că maimuțoiul a devenit foarte bun la jocul video cu puterea minții și se distrează de minune. Iar pentru om, tehnologia ar avea perspective uriașe pentru cei cu handicapuri locomotorii. Ceva similar a fost testat și pentru pilotarea avioanelor de vânătoare.

Desigur, sunt și altfel de preocupări. Cum ar fi pericolul ca fluxul de date să curgă și în sens invers, de la telefon înspre cipul implantat în creier.

Elon Musk povestește cum cipul implanta poate „descărca” date, dar și primi. Iar Yuval Noah Harari spune că epidemia de Covid a permis în premieră acceptarea ideii de supraveghere biometrică, prin care controlul să se mute sub pielea omului. Desigur, Harari e cel mai important sfătuitor al lui Klaus Schwab la Forumul Mondial de la Davos, și un autor care prezintă o viziune transumanistă despre organizarea politică a lumii de mâine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *