“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Elena Udrea IESE DIN ÎNCHISOARE? Mutarea de ultimă oră făcută de AVOCAȚI

161116 ELENA UDREA DNA 03 INQUAM Octav Ganea e1528202447531

Silvia Uscov, avocatul Elenei Udrea, a afirmat că fostul ministru a făcut o primă solicitare pentru a primi o permisie de ieșire din penitenciar.

Încarcerată în Penitenciarul Târgșor, Elena Udrea ar vrea să primească o permisie de 24 de ore, de ziua fiicei sale, în data de 20 septembrie.

Silvia Uscov susține că în Franța sau Italia, părinții care au îngrijire un minor sub 10 ani pot executa pedepsele la domiciliu, într-un sistem de eliberare condiționată, similar cu al nostru.

„În Franța sau Italia, spre exemplu, părinții care au în îngrijire un minor sub 10 ani pot executa pedepsele la domiciliu, într-un sistem similar cu al nostru de eliberare condiționată, încă de la data condamnării.

(…) Și cererea doamnei Udrea a fost motivată de faptul că fiica dumneaei are ziua de naștere pe 20 septembrie, când doamna Udrea ar vrea să se ducă acasă. În caz contrar, ar urma ca fiica ei să se deplaseze la penitenciar și pentru un copil nu este tocmai plăcut și nici de dorit.

Este prima oară (n.r. – când face această cerere) și este motivată strict de menținerea relației cu familia și strict pentru a putea să petreacă această zi cu fiica dumneaei în afara penitenciarului”, a declarat, la Antena 3, Uscov.

Derapaj al sindicaliștilor din Poliția Penitenciară
Polițiștii de penitenciare, prin Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, susțin că Elena Udrea nu ar fi trebuit să facă un copil, având în vedere problemele sale cu legea.

„Elena UDREA se transformă din infractoare dovedită în instanță morală pentru deținuți.

Din închisoare, Elena UDREA continuă să-și folosească influența și presiunile pe lângă instituțiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deținuților, existând riscul ca închisoarea să nu-și mai atingă scopul de prevenire a săvârșirii de noi infracțiuni, cu consecințe dezastruoase asupra siguranței cetățenilor.

Opinia publică ar trebui să știe că bazele actualei legi a executării pedepselor, aprig criticată de Elena UDREA din calitatea de infractoare dovedită, au fost puse în mandatul guvernării Boc din care a făcut parte, însă la acea vreme, fostul ministru era interesat să taie salariile bugetarilor cu 25%, măsură care a afectat inclusiv polițiștii de penitenciare îngrijorați de soarta propriilor copii, în contextul creșterii inflației și ratelor la bănci.

Recent, deținuta Elena UDREA a lansat în spațiul public o informație potrivit căreia ”legea actuală nu face nici o diferență între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii și o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu”. Este adevărat că legea nu face nicio diferențiere între deținuți, nici nu ar fi constituțional, legal și nici moral. Este cinic, însă nu și surprinzător, ca persoana privată de libertate să-și mascheze intenția de a scăpa de pușcărie în spatele luptei pentru păstrarea și consolidarea relațiilor cu familia și pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoțională a propriului copil.

Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena UDREA ar fi trebuit să anticipeze consecințele faptului că infracțiunile săvârșite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate, mai ales după trimiterea în fața instanței de judecată, iar acest statut i-ar pune în dificultate relația cu un eventual copil. În ciuda acestui fapt, Elena UDREA a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariția unor sincope în dezvoltarea psiho-emoțională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?

În concluzie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) va reacționa ori de câte ori un deținut afectează direct sau indirect imaginea polițiștilor de penitenciare și încearcă, prin influență și presiuni, să modifice legile din România, astfel încât să îngreuneze buna funcționare a poliției penitenciare și exercitarea atribuțiilor profesionale ale angajaților din sistemul penitenciar”, transmite FSANP.

Sursa: bugetul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.