Dr. Flavia Groșan REVINE: Am peste 6.000 de cazuri investigate! Cu două întrebări, aș arunca presa în aer

Medicul Flavia Groșan încurajează românii să nu evite bronhoscopia, atunci când este cazul, deoarece aceasta ”este o investigație de bază în Pneumologie, cu riscuri minime pentru un bronholog experimentat”.

”După ce Groșan a băgat panica în populație cu oxigenul, acum apare panica pentru endoscopie bronșică. Vezi, Doamne, te poți infecta mortal în urma acestei intervenții invazive. Recunosc, colegul nu a fost mediatizat ca și mine. Ce noroc pe capul lui.

Prieteni, practic oxigenoterapia în limita ghidurilor disponibile. Am practicat endoscopia bronșică peste 10 ani. Am în portofoliu profesional peste 6000 de cazuri investigate. Dar nu țin minte sa fi avut vreo infecție atât de gravă. Poate și din precauție, sau în urma unor controale în care mi s-au zdruncinat creierii. Echipa mea, sunteți pe aici. Spuneți voi dacă am dreptate.

Și îmi mai aduc aminte ceva. În anii ăia eram chemată zilnic pentru bronhoaspiratii în secții ATI din alte spitale. Cu două întrebări, iar aș arunca presa în aer. Dar n-am sa le pun.

PS. În concluzie, să nu vă fie frică de bronhoscopie. Este o investigație de bază în Pneumologie, cu riscuri minime pentru un bronholog experimentat”, scrie Flavia Groșan pe o rețea socială.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!