“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Două angajate de la Primăria Timişoara, pe mâna DNA! Ce s-a întâmplat la concursurile de angajare

Scandal la Primăria Timişoara. Două angajate și-au recunoscut vinovăția. DNA a cercetat mai multe concursuri trucate în urmă cu câțiva ani.

USR-iştii au anunţat, sâmbătă, că două angajate ale Primăriei Timişoara, cercetate de DNA pentru implicarea într-o schemă de fraudare a concursurilor de angajare, au încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Dominic Fritz a depus o plângere

În septembrie 2021, primarul Dominic Fritz anunțase că a depus o plângere la DNA, după ce a descoperit că mai multe lucrări scrise la concursurile organizate în Primăria Timișoara în 2018 și 2019 aveau aceeași caligrafie.

Acum, două angajate au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției. Acestea au recunoscut că au luat parte la trucarea concursurilor la îndemnul șefei lor, Rodica Aurelian, conform tion.ro.

Administraţia Robu, pusă la zid

„Pe timpul administraţiei Nicolae Robu, corupţia colcăia în jurul fostului primar. El nici nu vedea, nici nu auzea nimic. A fost nevoie de schimbarea administraţiei şi de o plângere la DNA făcută de noul primar, Dominic Fritz, pentru ca reţeaua de angajări pe pile din Primăria Timişoara să fie destructurată”, a afirmat senatorul USR de Timiş Raoul Trifan, potrivit sursei menţionate.

Şi viceprimarul USR al Timişoarei, Ruben Laţcău, semnalează, de altfel, o problemă similară la Consiliul Judeţean Timiş, unde şeful corpului de control este „un fals funcţionar public”.

„Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator? Cum puteţi avea încredere că-şi face treaba, când acel funcţionar nu şi-a putut nici măcar scrie lucrarea?

A fost nevoie de scrisul nurorii pentru a fi angajat în Primărie. Îl mai ţineţi în funcţie doar fiindcă e liberal de-ai dumneavoastră?”, întrebări legitime pe care viceprimarul USR i le-a adresat preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

USR Timiş condamnă ferm felul în care fosta administraţie a înţeles să conducă Timişoara şi speră ca DNA să soluţioneze cu celeritate acest dosar.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.