DOLIU A murit un artist de legendă al României

Lumea muzicală din România a pierdut un artist de legendă. Dorin Anastasiu s-a stins din viaţă, la vârsta de 78 de ani. Muzica şi spectacolele au fost dintotdeauna marea sa iubire.

Unul dintre celebri solişti ai României a părăsit scena vieţii
Este vorba despre Dorin Anastasiu, solistul care câştigă trofeul “Cerbul de argint”pe scena festivalului de la Braşov, în urmă cu mai bine de 50 de ani, alături de celebra Angela Similea.

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. A fost întotdeauna atras de lumea muzicii şi, pentru mult timp, a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală.

În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar în anul următor la TV. Din această clipă înregistrează peste o sută de creaţii ale celor mai cunoscuţi compozitori ai noştri.

După un premiu II la festivalul internaţional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, în 1969 câştigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, drept care este desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a “Cerbului de aur”.

A participat la mari evenimente şi a mers în turnee în zeci de ţări
Dorin Anastasiu a fost nelipsit, pentru mult timp, de pe scena festivalului Mamaia, dar a cântat cu succes şi la mari evenimente din Polonia sau Mongolia şi a mers în turnee în zeci de ţări, precum URSS, Germania, Tunisia, Austria, Camerun, Polonia, Congo, Bulgaria, Spania sau Israel, relatează stiri.tvr.ro.

Solistul a colaborat cu Teatrul de revistă “Constantin Tănase” şi a fost rând pe rând angajat la Teatrul “Ion Vasilescu”, Estrada Armatei, Teatrul “Al. Davila” din Piteşti, cu care a obţinut premiul I de interpretare la Festivalul naţional al teatrelor de revistă de la Constanţa.

Dorin Anastasiu este binecunoscut pentru melodii precum “Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și “Într-un oraș, într-un tramvai”, compusă de Jolt Kerestely.

Vocea lui a încântat şi mii de copii, el dublând personaje din filmele de desene animate
Artistul a jucat şi în mai multe filme artistice de lung metraj şi dubla, în mod frecvent, vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

Dorin Anastasiu era căsătorit cu Doina Anastasiu, reputată regizoare TV. Fiica lor, Raluca Anastasiu, este şi ea o talentată cântăreaţă, ce a făcut parte din “Şcoala vedetelor”, fiind în prezent stabilită în Marea Britanie.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *