Doctorul Octavian Jurma, avertisment cumplit: ”Nu avem cum să facem față, dacă nu se iau acum măsuri radicale”

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma avertizează românii de gravitatea situației, în condițiile în care ieri s-a înregistrat un număr record de infectări, de la începutul pandemiei și până în prezent: peste 11.000 de cazuri.

Scenariu de coșmar cu 40.000 de internări. Apel către politicieni

Octavian Jurma: „Am intrat în săptămâna adevărului. Începând de mâine vom avea valori peste 10,000 de cazuri de-a lungul întregii săptămâni când vom depăși cel mai probabil pragul de 11,000 de cazuri pe zi şi vom avea un nou record absolut al pandemiei. La final recordul săptămânal de cazuri de 58, 364 din vârful valului 2 (noiembrie 2020) va fi spulberat cu o valoare săptămânală de peste 70,000 de cazuri noi.
Scenariul de coșmar a devenit realist, cel mai pesimist, care ne spune că la mijlocul lunii octombrie vom avea peste 15.000 de cazuri și 40.000 de cazuri în spitale. Nu avem cum să facem față. Dacă nu se iau acum măsuri radicale, care nu se pot face decât prin carantină națională si stare de urgență.
Niciodată nu am avut o creștere cu peste 50% mai multe săptămâni, doar una, două. Însă acum crește atât de repede, iar 20.000 de internări, dacă se acumulează într-un timp foarte scurt… Din păcate, următoarele două săptămâni sunt inevitabile”, a avertizat Octavian Jurma.

Numărul de cazuri însă nu este cea mai mare problema în valul 4, cât numărul de internări în spitale şi ATI
Din păcate în România, înca din valul 3 majoritatea pacienților internați în spitale sunt dependenți de oxigen iar cei internați la ATI dependenți de oxigen cu presiune mare. În cazul acestor pacienți diferența dintre viată şi moarte se măsoară în ore şi uneori în minute.

„Cu 11.049 de cazuri am depășit recordul absolut al pandemiei din 18 noiembrie 2021 (10.269 cazuri). Astfel valul Delta devine oficial cel mai grav val din cele 4 ale pandemiei din România. În contrast izbitor cu ţările care au profitat de răgazul din vara sa ieși vaccineze populația şi să o protejeze de valul 4, care la ei a fost cel mai puțin grav din cele 4 valuri”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

„Chiar daca nu intrăm mâine în carantină, cazurile vor depăși 15.000 de cazuri chiar marți, când se depune moțiunea de cenzură. Nu inteleg de ce când pandemia crește atât de repede, politicienii continuă să se omoare unul pe altul.

Străinii nu au ieșit din restricții decât după ce s-au vaccinat. Este aproape imposibil ca în acest moment să găsim o cale. Această criză politică este complet legată de criza sanitară, pentru ca nu se pot lua decizii fără aprobarea politica”, a concluzionat medicul.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *