“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Decizie fără precedent în România! S-a anuntat acum

Breaking News Alert

Sâmbătă, Nicolae Ciucă a anunțat public că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) se va desființa în primăvara anului viitor. Aceasta urmează să fie înlocuită cu o structură nouă. USR reacționează acid la această decizie.

Sâmbătă, Nicolae Ciucă, omul ales de PNL în rolul de nou premier, a anunțat public că partidele politice au convenit ca Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) să fie desființată în primăvara anului viitor. Informația a fost oferită după negocierile pentru coaliția de guvernare. La această decizie, USR reacționează acid și critică hotărârea luată de PNL, PSD și UDMR.

Modificări în Justiție
Dizolvarea SIIJ-ului se va realiza până la data de 31 martie 2022. În ciuda acestui fapt, va fi „reînființată” o altă structură, ce va avea ca rol investigarea problemelor din justiția României.

Nicolae Ciucă a spus că, de această dată, noua organizare va fi realizată în conformitate cu cerințele europene. Aceasta va trebui să respecte directiva Curții europene de Justiție şi MCV. Conform declarațiilor făcute de Nicolae Ciucă, momentan nu au fost discutate alte detalii, dar decizia a fost luată în consens.

„Am spus că prin lege se va desfiinţa SIIJ-ul şi atribuţiile şi competenţele trebuie date la o structură, mai mult nu am discutat”, a confirmat ulterior Kelemen Hunor.

Nu se reinfințează un alt SIIJ
În această situație, Kelemen Hunor a explicat că schimbarea respectivă nu înseamnă înființarea unui nou SIIJ, ci doar preluarea dosarelor existente.

„Nu. Desfiinţare. Dar acest lucru înseamnă că trebuie să se ocupe cineva şi de aceste dosare şi de cazurile care vor fi în viitor, dacă vor fi. Trebuie să le duci undeva. Nu înseamnă că reînfiinţezi un alt SIIJ. Vom vedea, vom găsi. (…) Asta va decide premierul împreună cu ministrul de justiţie”, a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Totodată, Kelemen Hunor a adăugat că, în timpul discuțiilor, nu s-a abordat acest subiect în detaliu. Acesta a menționat că s-a ţinut cont de angajamentele României privind domeniul justiţiei, potrivit Digi24.

USR reacționează dur privind situația SIIJ
Stelian Ion, fostul ministru USR al Justiției critică aspru PNL, PSD și UDMR pentru decizia de a dizolva Secției Speciale din Justiție (SIIJ). Acesta a scris un mesaj public pe social media în care a afirmat că schimbarea spre o altă structură de parchet „știrbește” competența DNA și DIICOT.

”Monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR nu vrea să desființeze SIIJ! Cică o vor desființa până la sfârșitul lunii martie 2022. Asta în condițiile în care proiectul este la vot final în Senat, cameră decizională. Într-o săptămână poate fi desființată dacă ar fi voință politică. Mai mult decât atât, această coaliție contra naturii propune înființarea unei alte structuri în locul SIIJ. Or, tocmai aici e problema! Nu trebuie să existe nicio structură unică la nivel național care să ancheteze toate infracțiunile săvârșite de magistrați, pentru că o astfel de structură ar știrbi inclusiv competența DNA și a DIICOT”, a scris Stelian Ion pe pagina sa oficială de Facebook.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.