DECIZIE de ultima ora in procesul Elenei Udrea

Fostul ministru Elena Udrea a atacat, marți, decizia de extrădare din Bulgaria. Ea avea la dispoziţie cinci zile să facă recurs la decizia instanţei Tribunalului de la Blagoevgrad, alegând să apeleze la această soluție chiar în ultima zi.

Extrădarea Elenei Udrea se amână
În urma demersului său magistraţii de la Curtea de Apel din Sofia sunt nevoiți să stabilească un termen final de judecată. În cazul în care decizia din primă instanţă va fi menţinută, Elena Udrea va ajunge în România, urmând a fi închisă în penitenciarul pentru femei din localitatea prahoveană Târgșor, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de şase ani de detenție, primită în Dosarul Gala Bute.
Ea a fost mai fost încarcerată acolo și în primăvara lui 2015, la scurt timp după ce a fost arestată preventiv în același dosar.

Citiți și:  Previziuni sumbre. Elena Udrea, în pericol după gratii! „Chiar i se va întâmpla ceva. Ceva rău”

În Dosarul Gala Bute au mai fost condamnați fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja – 5 ani de închisoare și Tudor Breazu – 3 ani de închisoare.

Condamnați în Dosarul Gala Bute

Au mai fost condamnați și fostul său consilier, Ştefan Lungu – un an şi şase luni cu suspendare, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării, Gheorghe Nastasia – 4 ani de închisoare cu suspendare și fostul director al Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu – 3 ani cu suspendare, precum și administratorul unei firme, Dragoş Marius Botoroagă – 2,6 ani de închisoare cu suspendare.

Elena Udrea a fugit din România la data de 7 aprilie, cu puțin timp înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute. Aceasta a fost reţinută aproape de punctul de frontieră Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, după o solicitare urgentă a Poliţiei Române de a opri un vehicul care intrase în Bulgaria. La cererea autorităţilor române, aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore pentru a o împiedica să părăsească ţara sau să fugă, după care a fost arestată preventiv.

Citiți și:  Ultima ora despre Elena Udrea! A venit cererea din Bulgaria

Sursa: impact.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.