“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Daca esti lovit de parinti in copilarie, iata ce se intampla cu personalitatea ta mai tarziu

Cercetatorii de la Universitatea din Texas din Austin si de la Universitatea din Michigan au elaborat un raport care confirma ca o palma poate avea un efect psihologic negativ asupra unui copil, chiar si dupa ce a fost administrata.

Studiul, care a fost publicat in Jurnalul Psihologiei Familiei, a analizat aproximativ 16.000 de copii pe o perioada de 50 de ani, facandu-l cea mai completa analiza pana in prezent a acestei forme controversate de pedeapsa.

Autorii studiului, Elizabeth Gershoff si Andrew Grogan Kaylor, au analizat rezultatele si au descoperit acum ca grupul de copii palmuiti, care in prezent sunt adulti,  au fost mai predispusi sa manifeste comportament anti-social si sa sufere de probleme de sanatate.

Mergand mai departe, cei doi cred, de asemenea, ca aceasta forma de pedeapsa provoaca aceleasi tipuri de simptome precum cele manifestate de cei care trec prin experienta supravietuitorilor. Gershoff explica: „Noi, ca societate, ne gandim la palmuit si abuz fizic ca la comportamente distincte. Cu toate acestea, cercetarile noastre arata ca palmuitul are aceleasi efecte ca un abuz mai grav”.

De asemenea, cercetatorii au ajuns la concluzia ca lovirea copiilor produce un efect opus fata de ceea ce isi doresc de fapt parintii sa obtina. „Pedepsele fizice nu ii fac pe copii sa-si schimbe comportamentul considerat nedorit de catre parinti, iar acestia din urma sunt tentati sa sporeasca pedepsele. De aceea este atat de periculos”, este de parere Elizabeth Gershoff, unul dintre cercetatorii care au efectuat studiul. De asemenea, desi societate face o diferenta clara intre altoirea copiilor de catre parinti si comportamentul abuziv la care isi supun unii parinti copiii, pentru cei mici nu este nicio diferenta. „Studiul nostru arata ca lovirea copiilor cu scopul de a-i educa are aceleasi efecte negative ca si abuzul asupra copiilor, doar intr-o masura mai mica”, a adaugat Elizabeth Gershoff.

Rezultatele au mai aratat ca adultii care au fost palmuiti des de parinti atunci cand erau copii au dezvoltat comportamente negative de-a lungul vietii. Iata care sunt cateva dintre efectele batailor asupra copiilor: comportament abuziv si agresiv cand devin adulti, comportament antisocial, probleme psihice grave.

Aproximativ 80% dintre parinti isi lovesc copiii, potrivit unui raport UNICEF din 2014. Sursa: aktual24.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.