“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATI

Coordonare NATO și UE. Lege pentru declararea stării de criză. Adio, alegeri?

crizz

La o zi după proiectul de lege al apărării naționale a României, MApN a produs un alt proiect legislativ, și mai controversat. Prin acesta se instituie posibilitatea declarării stării de criză, care poate fi dictată atât de NATO, cât și de UE și în care Guvernul are dreptul să ia orice măsuri, chiar împotriva populației, dacă se perturbă ordinea publică sau se amenință stabilitatea politică.

Probabil fabricat în laboratoarele de la Bruxelles, proiectul de lege privind Sistemul Național Managementul Integrat al Situațiilor de Criză, pus în dezbatere publică de Ministerul Apărării, pregătește terenul pentru instituirea unei dictaturi fără precedent.

Mai exact, se introduce conceptul de situație de criză, care, odată declarată, permite autorităților să instituie orice măsură împotriva drepturilor și libertăților cetățenilor. Teoria așa-zis conspiraționistă, potrivit căreia se încearcă amânarea alegerilor europarlamentare, devine, astfel, din ce în ce mai reală, mai ales că în proiectul legislativ se vorbește despre o coordonare cu declararea stării de criză la nivelul UE și al NATO.

Numărul din ce în ce mai mare al sondajelor privind opțiunile politice ale alegătorilor români, în care PSD și PNL conduc detașat, cu procente fanteziste, care nu iau în considerare nici măcar erodarea celor aflați la guvernare, arată că panica deja s-a instalat. În fapt, în toată Uniunea Europeană se constată o exacerbare a opțiunilor pentru partidele naționaliste și suveraniste, care dau peste cap toate planurile actualei conduceri a Comisiei Europene de a rămâne înfiptă pe tron. Declararea stării de criză, din orice motiv, poate amâna sine die organizarea alegerilor europarlamentare, căci acestea sunt adevărata miză. În ce privește alegerile parlamentare și prezidențiale, și acestea mai pot fi devansate, cu atâtea crize în jur.

Criză socială
Potrivit proiectului legislativ, Sistemul Național de Managementul Integrat al Situațiilor de Criză va acționa în situații de criză în domeniul urgențelor civile, criză în domeniul ordinii publice, criză în domeniul apărării, criză teroristă, criză cibernetică, criză consulară, precum și criză în domeniile economic, energetic, financiar-bancar, sănătății publice și social, ale cărei consecințe pun sau riscă să pună în pericol securitatea și apărarea națională.

”Criza este situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau de amenințări, riscuri și vulnerabilități prin care sunt grav perturbate sau amenințate condițiile de viață, sănătate și mediu, proprietatea, stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea și apărarea națională, precum și alte valori constituționale care impun adoptarea de măsuri specifice prin acțiunea unitară a autorităților și instituțiilor statului român, pentru înlăturarea cauzelor, gestionarea efectelor și revenirea la starea de normalitate”, se arată în proiectul de act normativ.

Măsurile de răspuns la criză reprezintă dispoziții ale autorităților naționale de decizie, care inițiază și accelerează procesele pentru pregătirea resurselor, activarea forțelor, mecanismelor de intervenție și asigurarea unei reacții rapide, precum și pentru gestionarea unei situații de criză, atât în context național, cât și în context aliat sau în cadrul mecanismelor UE. Măsurile de răspuns la criză pot fi adoptate în funcție de situație de către autoritățile naționale de decizie pentru creșterea capacității de avertizare timpurie, prevenire și răspuns.

Răspuns unitar
Aplicarea managementului integrat al situațiilor de criză se va realiza și prin aplicarea integrată a măsurilor de răspuns la criză și, după caz, în coordonare cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și UE, susține MApN. Totodată, proiectul de lege prevede că autoritățile și instituțiile cu rol de coordonare vor asigura implementarea, în baza deciziei autorităților naționale, a măsurilor de răspuns la crize adoptate la nivelul NATO, UE și al altor organisme internaționale. ”În funcție de situație, procesul național de management integrat al situațiilor de criză este sincronizat cu procesul NATO de răspuns la criză și mecanismele stabilite la nivelul UE”, se precizează în proiectul legislativ.

Procesul național de management integrat al situațiilor de criză se va desfășura în următoarele faze: supravegherea și avertizarea, evaluarea crizei sau evaluarea crizei potențiale, elaborarea opțiunilor de răspuns la criză, planificarea răspunsului la criză, execuția măsurilor stabilite și tranziția la starea de normalitate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.