“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Cîţu anunta APOCALIPSA: Nimeni nu pleacă nicăieri

florin citu pandemicul

Premierul Florin Cîţu a dclarat, sâmbătă, într-o videoconferinţă cu prefecţii organizată în contextul inundaţiilor din ultimele ore, că doreşte o evaluare a situaţiei, îndemnând ca toată lumea să fie precaută.

Cîțu le-a transmis prefecțior că „trebuie să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea”.

„Aş vrea să facem o evaluare a zilei de ieri, am avut momente mai dificile, în câteva judeţe, Bacău şi mai ales la Vrancea. Situaţia de la Vrancea încă este în derulare, avem acei 12 muncitori care au rămas izolaţi şi acolo situaţia este în curs de rezolvare”, a declarat Florin Cîţu.

El a arătat că vrea să facă o evaluarea a zilei de vineri, în urma fenomenelor meteo.

„Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aş vrea să fim precauţi. Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea”, a precizat Cîţu.

La videoconferinţă participă şi minsitrul de Interne, Lucian Bode, cel al Mediului, Tanczos Barna, şi şeful DSU, Raed Arafat.

Ciclon în România. 12 județe sub Cod galben
Ciclonul care a ajuns în România a stat la baza mai multor probleme consemnate în țară. În județul județul Neamț, cantitățile de apă strânse în urma ploilor au fost impresionante. Un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit după ce a fost luat de viitură. El a fost găsit la 1 kilometru distanță de locul în care fusese luat de ape.

În județul Buzău, 10 oameni au rămas blocaţi pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala. În comuna Lopătari, un pod din localitate stă să cadă, iar apa a intrat în gospodării. De asemenea, zece oameni au avut nevoie de ajutor, după ce au rămas blocaţi pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala.

La Bacău, ploile au inundat mai multe străzi, iar canalizările nu au mai făcut față debitului de apă. Și la Galați străzile au fost invadate de apă, iar o ambulanță a rămas blocată, în timp ce ar fi trebuit să intervină la un caz grav.

În continuare, 12 judeţe se află sub avertizare de cod portocaliu de ploi abundente. Alerta este valabilă până în această seară la ora 23.00. Județele vizate de codul portocaliu sunt Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna. În aceste zone va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp.

În aceste zone va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp, au transmis specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.