“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICA

Ciolacu – mai IDIOT ca Dăncilă!

Marcel Ciolacu, singurul premier al României care nu va fi primit la vârful SUA

92decae1c458f89499445494bd14b4e9b3671315

Vizita premierului PSD Marcel Ciolacu în SUA începe astăzi, acompaniat de doi miniștri PSD, Angel Tâlvăr (Apărare) și Radu Oprea (Economie), împreună cu ministrul de Externe Luminița Odobescu, sprijinită de PNL, potrivit defapt.ro.

Cu toate acestea, nu sunt planificate întâlniri cu președintele SUA, Joe Biden, sau cu vicepreședintele Kamala Harris, conform programului oficial al Guvernului. Se preconizează că premierul va avea discuții cu mai mulți oficiali de rang înalt din administrația americană, inclusiv întrevederi cu Antony Blinken, secretarul de stat al SUA la Departamentul de Stat, Lloyd Austin, secretarul apărării, și Jennifer Granholm, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

Cu toate acestea, delegația sa nu include pe ministrul PNL al Energiei, Sebastian Burduja.

Vizita este planificată să aibă loc în perioada 2-7 octombrie.

Comparativ cu alți premieri români care au vizitat Washingtonul în ultimii 23 de ani, Ciolacu nu se bucură de același nivel de întâlniri, fiind o absență notabilă în contextul vizitelor precedente:

  • Premierul PSD Adrian Năstase a fost primit de președintele George Bush de două ori, în 2001 și 2004, în timpul vizitelor sale la Washington.
  • Victor Ponta a avut întrevederi și cu vicepreședintele Joe Biden în timpul vizitei sale la Washington în 2013. Cu toate acestea, în 2015, în urma pierderii alegerilor prezidențiale, Ponta nu a reușit să se întâlnească cu vicepreședintele SUA, iar programul său a inclus discuții cu oficiali precum secretarul comerțului, Penny Pritzker, secretarul apărării, Chuck Hagel și directorul CIA, John Brennan.
  • Dacian Cioloș a avut întâlniri de lucru cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, în timpul vizitei sale în SUA din mai 2016, având în program discuții cu secretarul pentru comerț, Penny Pritzker, secretarul pentru energie, Ernest Moniz, și secretarul pentru agricultură, Thomas Vilsack.
  • În martie 2019, premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu vice-președintele SUA, Mike Pence, în marja reuniunii AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).

În cadrul vizitei sale în SUA, Ciolacu are planificate discuții cu reprezentanții unor companii precum Google, Lockheed Martin și conducerea United States Energy Association.

Pe de altă parte, există o investigație în derulare legată de un contract în valoare de 133 de milioane de lei scos la licitație de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță. Contractul vizează servicii de catering în școli și este susceptibil de a fi semnat cu o firmă din Buzău, care, în perioada 2014-2021, nu a avut cifră de afaceri. Documentele și indiciile obținute de g4media.ro dezvăluie că această mică firmă, care vizează fondurile de la Sectorul 3, este asociată cu membri ai familiei Docuz și Arghir, apropiați de primarul actual al Sectorului 3 și de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Investigarea a început acum câteva luni.

Documente și ancheta pe larg, aici.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.