“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ce pregateste Guvernul: Noi taxe şi schimbări majore pentru impozite

taxe

Guvernul pregăteşte supraimpozitarea. Disperat să facă rost de bani, Executivul a pus ochii pe micii patroni.

Reforma fiscală va schimba modul în care vor fi taxate microîntreprinderile, iar firmele mici, fără angajaţi, ar putea fi obligate să facă angajări.

Potrivit unor date obținute de Antena 3, din Ministerul de Finanțe, în România există 620.000 de micro-întreprinderi, iar 260.000 de ele dintre ele n-au niciun angajat.

Tocmai la aceste date se uită coaliția de guvernare în acest moment şi au pus pe masa coaliției un scenariu foarte clar, și anume: dacă aceste firme ar avea 1 – 3 angajați, atunci s-ar crea cel puțin jumătate milion de locuri de muncă.

Prin urmare, vor să schimbe felul în care sunt impozitate microîntreprinderile. În acest moment, există două tipuri de impozitare, de 1% pe venit pentru firmele cu angajaţi, și de 3% pe venit pentru microîntreprinderile fără angajați.

Principalele schimbări ar fi că cele fără angajați s-ar putea închide dacă timp de un an nu reușesc să angajeze nici măcar o persoană.

De asemenea, va fi eliminat impozitul pe venit de 3% la firmele fără angajați și va scădea plafonul de impozitare de la 1.000.000 de euro la 500.000 de euro anual cifră de afaceri.

De asemenea, economiștii din coaliția de guvernare au mai propus să fie limitat numărul de beneficiari de microîntreprinderi, adică o persoană să poată avea cel mult trei micro-întreprinderi.

Toate aceste scenarii, toate aceste calcule sunt acum pe masa coaliției de guvernare.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.