Cât de devastatoare poate fi propaganda?

În Georgia treburile par a fi scăpate de sub control din cauza unei inţiative legislative „de influenţă rusească”. Asta spune propaganda prezentând în termeni elogioşi ceea ce se întâmplă acolo. Dar ce se întâmplă? Imaginile sunt cât se poate de specifice reţetei „revoluţiei colorate”. Muieri care ţin steagul UE în ciuda vicisitudinior create de poliţaii care trag în ele cu tunuri de apă ineficiente, „clipuri emoţionante” de la faţa locului, eroi ai momentului, semnalizări masive cu lanterna telefonului s.a.m.d. Dacă iei imaginile de la lovitura de stat din 2014 de la Kiev şi o suprapui peste imaginile de acum din Georgia ai acelaşi lucru.

Manipularea e de-a dreptul scabroasă. Legea agentului străin este una de bază în SUA. Mai mult, acum americanii vor s-o întărească, adăugând alte prevederi care să „identifice duşmanii SUA”. Dacă dai un ochi pe ceea ce vor să facă americanii, aproape ajungi la scenariul „duşmanilor poporului” din perioada comunistă. Însă acolo acea lege nu e considera de influenţă rusească. Nu-i ciudat?

În aceeaşi cheie trebuie să vedem şi tot ceea ce s-a întâmplat la noi de la câştigarea alegerilor de către PSD-ul lui Dragnea. Acelaşi stil de „revoluţii absurde” având ca bază de explozie nişte nonsensuri. Mai ţineţi minte ce s-au inflamat tefeleii când cu „noaptea ca hoţii”? Nu era absolut nimic în neregulă cu respectivele modificări, doar că propaganda a făcut ca totul să pară o chestiune existenţială. Acum, privind retrospectiv, unora nici nu le vine să creadă cât au fost de manipulaţi, însă cei mai mulţi continuă să se iluzioneze că au fost „de partea bună a istoriei isteriei”.

Citiți și:  BĂTAIE DE JOC! Șosele noi, doar pentru bazele NATO din România. Ce părere aveți?

Revenind la Georgia constatăm însă şi alte elemente de-a dreptul îngrijorătoare pentru acea ţară. Aşa cum am spus într-un mesaj pe contul meu de Twitter, georgienii care participă la mascarada de acolo se cred eroi şi visează la „bunăstarea UE”. Doar că pe ei nu-i aşteaptă decât destinul absurd al Ucrainei.

În supradoza de propagandă din Georgia se văd numeroase slogane frumos tipărite cu trimitere directă la Osetia şi Abhazia. Înţelegeţi miza? E mai mult decât evident că, pentru a preveni un previzibil eşec occidental în Ucraina, SUA caută să deschidă un al doilea front în Georgia. Astfel, Rusia va avea nevoie de şi mai mulţi soldaţi şi de o strategie clară de rezolvare a ecuaţiilor îngheţate de acolo. Fără doar şi poate, la fel ca Ucraina, Georgia e înarmată până-n dinţi, iar partea gălăgioasă a populaţiei e deja convinsă de „lupta sa istorică”. Acum ar trebui să fie evident pentru toată lumea motivul pentru care Rusia nu şi-a concentrat armata în Ucraina, păstrându-şi aşezarea în teren. Ucraina e doar începutul, iar luptele care vor urma se vor înmulţi. Partea cu adevărat interesantă e că Rusia nu se bate cu Ucraina, iar în perspectivă nu se va confrunta cu Georgia. Abia de-aici începe absurdul situaţiei. Rusia, într-adevăr se bate cu NATO şi cu SUA care însă, prin propagandă, au transformat o parte a cetăţenilor acelor ţări în orci orbiţi de propagandă. Astfel lupta devine infernală deoarece trebuie să aplici măsuri chirurgicae şi să încerci să elimini doar orcii din societatea respectivă, în condiţiie în care cea mai mare parte a populaţiei, cu toate că e împotriva acestora şi ea este paralizată de teroarea propagandei. Într-o oarecare măsură asta ar trebui înţeles prin „denazificarea” pe care-o tot clamează ruşii.

Citiți și:  Anunț cumplit din Rusia. Cutremur la granița cu România! Vladimir Putin a dat ordinul

Departe de mine gândul de a-i idealiza pe ruşi. Adoptă tactica pe care o adoptă – cea a minimului absolut de victime civile – dintr-o raţiune practică. După ce se termină războiul, respectivii duşmani trebuie să se transforme în prieteni. Am spus-o de mai multe ori şi o să o repet: aşa cum i-aţi văzut pe ceceni luptând cu îndârjire pentru Rusia, la fel, după pacificare, îi veţi vedea pe ucraineni luptând pentru aceeaşi Rusie! Iar în ceea ce priveşte Georgia, cu siguranţă că dacă se va deschide un front acolo vom vedea aceleaşi ruine ca în Ucraina. Ăsta e „destinul de bunăstare” care-i aşteaptă pe bravii eroi ai lanternei de telefon.

P.S. Am scris acest articol deoarece se pregăteşte un atac propagandistic asupra subsemnatului(şi probabil a multor altora care nu sunt pe linia oficială) via păduchelniţa de organizaţii sorosiste, chinuite acum de găsirea duşmanilor poporului. Căscaţi bine ochii dacă nu vreţi să vă transformaţi propriile destine în ruine precum cele din Ucraina.

Dan Diaconu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *