“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Care este cea mai sănătoasă carne de pește. Dr. Vlad Ciurea: „Merge foarte bine pentru celula nervoasă”

maxresdefault

Peștele este un aliment care ajută la dezvoltarea corpului și a creierului, conține o sursă bogată de acizi grași Omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului. Reputatul medic neurochirurg Vlad Ciurea susține că peștele ar trebui să fie nelipsit din alimentația noastră.

Peştelele este recomandat pentru conţinutul ridicat de vitamine A, D, E şi B12, minerale precum fosfor, iod, potasiu şi grăsimi sănătoase. Care este cel mai bun pește pentru consum află de la dr. Vlad Ciurea.

„În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine creierului, și acel Omega care are două forme de colesterol, forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbati”, a afirmat Vlad Ciurea, la emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Potrivit medicului, cel mai sănătos pește este cel sălbatic, nu cel de la crescătorie.

„Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a mai spus dr. Ciurea.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.