“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Capcana din pachetele de țigări. De ce ajung unii să fumeze 20 de țigări pe zi

6BF3B334 A292 4E2B 8008 CCDB2A42303D

Fumatul a devenit un viciu tot mai răspândit, care debutează la vârste din ce în ce mai fragede, susțin specialiștii. Astfel, foarte multe persoane ajung să fumeze chiar și 20 de țigări pe zi.

Psihiatrii au vorbit despre acest fenomen și explică de ce unele persoane simt nevoia să fumeze mai mult de o țigară pe oră, lucru care este extrem de nociv pentru organism

Capcana din pachetele de țigări
Fumatul este unul dintre cele mai răspândite vicii la nivel mondial și afectează sănătatea a milioane de persoane. Astfel, foarte mulți fumători ajung să consume, zilnic, un pachet întreg, care conține 20 de țigări.

Psihologii au o explicație plauzibilă pentru acest lucru și susțin că un pachet nu conține întâmplător 20 de țigări, acest lucru fiind foarte bine calculat, în funcție de nevoia organismului unui dependent.

„Dacă ne întrebăm de ce un pachet conține 20 de țigări, există și un răspuns. Această industrie este una extrem de cinică, numărul fiind calculat cu exactitate. În medie, o persoană stă trează aproximativ 16 ore pe zi. În aproximativ 40 de minute, receptorii nicotinici se saturează. Astfel, organismul unui fumător are nevoie de fix 20 de țigări pentru a satura nevoia pe parcursul unei zile în care este activ”, a declarat Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru.

De ce aleg foarte mulți adolescenți să fumeze
Specialiștii au explicat de ce tot mai multe persoane încep să fumeze chiar din adolescență, dezvăluind că, de foarte multe ori, este vorba despre presiunea grupului sau despre un factor care facilitează socializarea.

„Putem spune că este vorba și despre un factor social, deoarece fumatul joacă un rol foarte important pentru anumite persoane când vine vorba despre acest aspect. Totodată, în cazul tinerilor poate fi vorba și despre presiunea grupului în care se află, a prietenilor, a colegilor. Mulți încep să fumeze pentru a nu fi excluși dintr-un grup, pentru a nu fi marginalizați. De multe ori, foarte multe lucruri se discută la o țigară”, a adăugat medicul ieșean.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.