Breaking news Bogdan Chirieac, despre ARMISTITIUL lui Ciucă

Bogdan Chirieac a analizat anunţul făcut, marţi seara, de către preşedintele PNL, Florin Cîţu, cu privire la armistiţiul propus partidelor parlamentare de către Nicolae Ciucă.

„Guvernul Iohannis 3 are mari dificultăţi în a se aşeza la Palatul Victoria, iar dificultăţile sunt create de către Palatul Parlamentului. Eu văd tentativa premierului Cîţu ca o tentativă in extremis de a ajuta Guvernul Iohannis 3, condus de generalul Nicolae Ciucă. Până la urmă, ce propune domnia sa, dincolo de toate lucrurile astea care sunt perfect adevărate, toate erorile, toate nebuniile, toată această prostie uriaşă pe care o mai văd, din nefericire, şi la USR de a exclude un întreg partid politic acceptat internaţional, cum e PSD: ‘noi nu discutăm cu PSD-ul, nu facem nu ştiu ce! nu se întâmplă nu ştiu cum’?

Acum se încearcă cu disperare să se formeze un guvern ca să treacă ţara, câteva luni, prin criză. E logic. Câteva luni nu moare nimeni dacă, eu ştiu, se merge cu generalul Ciucă – chiar dacă ştii bine că asta nu se vede bine în Europa, dar şase luni nu contează. Să reducă numărul de morţi, asta e principala temă! Apoi chestiunea cu energia, cu alimentele, cu inflaţia… nu avem pretenţii, despre ce vorbim! Nu e cazul, dar să reduci numărul de morţi, nu spun să-l elimini!

E un demers interesant şi, zic eu, legitim al premierului Cîţu”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac marţi, invitat la emisiunea realizată de Niels Schnecker la România TV.

Aflând textul documentului semnat de către Nicolae Ciucă şi transmis partidelor, Bogdan Chirieac a făcut serie de observaţii:

„Niels, nu ți se pare total neavenit acest text? Total neavenit? În text se zice că un armistițiu nu se face între prieteni, ci între adversari. De asta nu e bine ca militarii să intre în politică. Românii sunt toți la fel, dar fiecare dintre ei are alte orientări politice că așa e în democrație. Despre ce vorbim? Ce este această prostie cu armistițiul? Păi, viața politică parlamentară în România face rău țării…?

Niciun partid politic nu am văzut că s-a dus în stradă, cum s-a întâmplat în 10 august 2018. Nu am văzut să se încerce să ia cu asalt Guvernul sau să spargă magazine pe stradă. Ei bine, atunci este grav și legea trebuie să intervină fără cruțare. Deocamdată văd o viață parlamentară importantă, văd un președinte profund intransigent. El nu trebuie să facă vreun armistițiu sau să lase din orgoliul domniei sale, întreb…

Despre ce armistițiu vorbim? A fost războiul româno-român din 2014-2016 care ne-a însângerat pe două generații, da, dar atunci nu s-a cerut armistițiu!”, a spus Bogdan Chirieac.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *