“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Blocul din Londra afectat de incendiul devastator noaptea trecută se poate prăbuși în orice moment. Numarul persoanelor decedate

bl1

Poliţia din Londra a anunțat că șase persoane au murit în urma incendiului devastator de la Grenfell Tower.

În blocul cu 120 de apartamente locuiau în jur de 600 de persoane, dar nimeni nu ştie câte dintre ele au reuşit să iasă din case și câți au rămas captivi în apartamente, scrie realitatea.net.

Comandantul politiei metropolitane, Stuart Cundy, a declarat însă că acest număr va crește, Daily Mail estimând chiar că bilanțul va ajunge la câteva zeci de persoane decedate.

Pana acum peste 50 de persoane au fost transportate la spital în urma incendiului care a cuprins un bloc turn de locuințe în nord-vestul Londrei, relatează Reuters, citat de a1.ro.

Focul care a mistuit aproape întreaga clădire ar putea sa fi slăbit structura de rezistenta a acesteia, care se poate prăbuși în orice moment. „Avem un inginer de structură, care împreună cu consilierul meu pentru căutări şi salvări urbane, monitorizează stabilitatea clădirii”, a declarat Dany Cotton, şeful Brigăzii de Pompieri din Londra.

Un martor citat de SkyNews spune că a văzut cel puțin 10 persoane aruncându-se în gol din clădirea cuprinsă de flăcări și că a înțeles că numărul morților se ridică la 15 persoane.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că e „complet devastat” de tragedia din această dimineață. „Sunt 120 de apartamente în bloc, unele chiar cu 4 dormitoare. Mulți oameni au auzit alarma și au fugit. Unii sunt de negăsit. Poate că o parte se află la prieteni sau vecini. Suntem extrem de îngrijorați, după ce am văzut cu toții imaginile oribile de la miezul nopții până acum”.

Ambasada României la Londra a întreprins, în regim de urgenta, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă în urma incendiului care a cuprins un bloc turn din vestul Capitalei britanice au fost afectați cetățeni români. Aceștia pot solicita asistența consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenție incendiul şi a întreprins, în regim de urgenta, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă au fost afectați cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii dplomatice – 0044 7738716335.

Reprezentanți ai ambulantei au declarat că echipajele rămân la faţa locului, în timp ce pompierii continuă să lupte cu flăcările la clădirea de 27 de etaje.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.